Foto: Idrottsfoto/Per WIklund
IK Sirius FBC

Wiregård inne i målstim – nytt hattrick mot Sirius

Linnea Wiregårds målform håller i sig. Nytt hattrick i segern över Sirius.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Täby FC
11 - 3(5-1, 1-1, 5-1)
IK Sirius FBC

Täbys Linnea Wiregård gick mållös i premiären mot Pixbo Wallenstam. I hemmapremiären mot Dalen gjorde hon två mål och i förra matchen blev det ett hattrick mot Warberg. När Täby idag mötte Sirius var Wiregård återigen målskytt med ett nytt hattrick vilket ger totalt 8 mål och en tredje plats i skytteligan.

— Det känns riktigt bra. Fantastiskt kul att det lossnat så bra. Det trodde jag inte efter första matchen men sen så släppte det och har bara rullat på, säger Wiregård.

Vad ligger bakom detta målstim? 

— Gud jag vet inte. Egentligen har det nog bara varit fortsatt jobb och gnugg. Jag känner att jag är i bra form och att det har gått bra på träningarna. Jag är inne i en bra känsla helt enkelt. Sedan har jag bytt blad också men det är nog mer tillfälligheter och en bra känsla som gjort att det blivit så många mål.

I matchen mot Sirius så var det Wiregård som direkt visade vägen för hemmalaget. Mål redan efter 19 sekunder och efter knappt tre minuter hade Wiregård även gjort 2-0. Täby med ledning 5-1 efter den första perioden och en totalt seger med hela 11-3.

— Jag tycker att vi gör det jättebra i första och går ifrån. Där kunde vi nog gjort något mål till. I andra går vi ner oss lite och bjöd in Sirius men samtidigt låter vi de inte komma in i matcher för mycket ändå. I tredje tar vi upp det igen och det blir ju en klar seger.

På fyra matcher har Täby tio poäng.

— Vi har börjat bra. Man kan ju alltid tänka att man ska göra mer osv men jag tycker verkligen att vi börjat bra även spelmässigt. Vi spelar med mycket fart, hjälper varandra och hittar bra ytor vilket gör att vi har bra roll på bollen.

Täby har som bekant en ny ledarstab i år vilket har lyft Wiregård och laget.

— De kommer in med väldigt mycket positivt som vi behövde i vårt lag. Alla har höjt sig själva av att de kom in jämfört med förra säsongen. Det är mycket positiva budskap och mycket energi och de jobbar mycket med varje spelare. Det har höjt mig som person och hela laget, avslutar Wiregård.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar