Foto: Anders Andersson/arkivbild
IKSU

Kauppi visade vägen i SM-finalreprisen

Repris på förra säsongens SM-final. Då klev systrarna Kauppi fram för Iksu efter att KAIS Mora fått drömstart.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:15
KAIS Mora IF
5 - 6(2-1, 0-2, 3-3)
IKSU

Både KAIS Mora och Iksu var inför kvällens SM-finalrepris obesegrade med SSL:s bästa målskillnad. Iksu i topp med hela 41 plusmål mot Moras 23 plusmål. I toppmatchen och rivalmötet skulle KAIS Mora få en drömstart med två mål redan den första minuten av Lina Svarfvar och Malin Alkelöw. KAIS Mora inledde klart bäst och hade övertaget i den första perioden. Sedan skulle systrarna Kauppi kliva in i handlingarna och det rejält. Först reducerade Oona Kauppi och i den andra perioden såg systern Veera Kauppi till att vända matchen för Iksu och ledning 3-2 vilket bekymrade KAIS Moras tränare Christoffer Suominen.

— Det har varit ömsom vin och ömsom vatten inledningsvis. Vi gör vissa saker bra, framförallt i första perioden och de första tio minuterna. Sedan faller vi tillbaka lite och Iksu styr spelet. Mycket av de tendenserna är ju egentligen över hela andra perioden. Vi behöver komma upp på alla händer och fötter, sa Suominen till Eurosport efter två perioden.

48 sekunder var allt Oona Kauppi behövde i den tredje perioden när hon utökade Iksus ledning och drygt fem minuter senare gjorde hon öven 2-5. KAIS Mora närmade sig och reducerade till 5-6 med 11 sekunder kvar av matchen. Närmare än så kom hemmalaget inte och Iksu går därmed upp i ensam serieledning, Mycket tack vare systrarna Kauppi där Oona alltså gjorde ett hattrick.

— Det var bra att vinna och vi är glada att vi vann, sa Oona Kauppi till Eurosport.

Oona Kauppi var dock inte helt nöjd med sin egen insats, trots att hon gjorde tre mål.

— Det var inte så bra. Men tre mål är bra men jag känner att jag måste förbättra mitt defensiva spel och andra saker. Jag tycker inte att jag sköt så mycket idag och jag tror inte jag sköt något i den andra perioden. Skjuter jag mer kanske jag kan göra fler mål.

Matchen var Iksus tuffaste för säsongen.

— Jag tycker det var okej. Självklart var inte starten bra för oss men förutom det var vi aggressiva i försvaret men när de pressade oss hade vi lite problem att komma ur det. Annars tycker jag det var vår tuffaste match hittills. Jag gillar den här typen av matcher.

För KAIS Mora byttes drömstart mot förlust.

— Det var väldigt onödigt av oss om inte annat. Jag tycker det är tråkigt och det känns som vi spelar i lite motvind idag. Vi kämpar men vi får inte riktigt det där flytet vilket är jätteonödigt när vi öppnar matchen som vi gör. Första tio tycker jag är fantastiskt bra från vår sida men sedan vet jag inte vad som händer. Det blir nästan lite hönsgård och matchen rinner oss ur händerna, sa KAIS Moras Johanna Hultgren.

LÄS MER: Systrarna Kauppi: ”Vi lever drömmen”

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar