Foto: Anders Andersson
IK Sirius FBC

Stenvall med två drömmål: ”Vad gör du Jonna?”

Två drömmål av Jonna Stenvall när Iksu vann - hennes första i SSL.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IKSU
6 - 4(4-1, 1-1, 1-2)
IK Sirius FBC

Iksus 19-åriga nyförvärv Jonna Stenvall som i maj vann U19-VM med Sverige gjorde sina första SSL-mål när Iksu vann hemma över Sirius. 1-0 gjordes efter knappt tre minuter och knappt tio minuter senare hade Stenvall även gjort 3-1. Målen var dessutom två riktiga drömmål när hon först backhandknackade upp första SSL-målet i taket för att sedan göra mål på halvvolley i krysset.

— Ja det två riktigt fina mål. Jag har känt att det varit på gång ett tag och absolut skönt att göra första målen, säger Stenvall och utvecklar:

— Det första var väl Tova (Eriksson) som slog passningen som jag tror var till Oona (Kauppi) egentligen men jag uppfattade det lite sent, tog bollen, vände upp och slog till med backhand.

TV: Se Stenvalls första SSL-mål här 

Det andra målen var om möjligt ännu vackrare.

— Där var Tova inblandad igen. Bollen kom studsande och jag slog den på mål. Det blev nästan krock med Tova men jag fick den på mål och hon säger något i stil med ”Vad gör du Jonna?” då nästan slog av klubban på henne.

TV: Se Stenvalls halvvolleymål här 

Matchen skulle även få en till tvåmålsskytt i Iksus Myra Aggestål som utökade Iksus ledning till 4-1 efter den första perioden. Den här säsongen har vi varit vana med att Iksu vinner stort mot lagen i nedre delen av tabellen. Så blev det inte mot Sirius som närmade sig i den tredje perioden till ett slutresultat 6-4 för Iksu.

— Idag var vi ganska nonschalanta och energilösa i stort sett hela matchen. Vi var inte på den nivån vi brukar vara. Det var mycket slarv men vi lyckades ändå få in de bollarna vi behövde för att kunna vinna och det var starkt ändå.

Segern innebär att Iksu fortsätter befästa sin serieledning med imponerande 63-19 i målskillnad.

— Jag tycker att vi har inlett säsongen starkt. Vi har fått bra utdelning med mycket mål men vi känner ändå att vi kan ännu bättre. Jag tror vi har mer att ge.

Första tiden i Iksu har varit bra även för Stenvall.

— Det har gått helt okej. Det var såklart en väldigt stor skillnad från Allsvenskan till SSL. Framförallt när man går till ett lag som Iksu som är en av de bästa i världen. Men jag tycker jag kommit in i det bra. Först och främst vill jag spela till mig en plats och göra en bra första säsong i SSL. Sedan vill kunna bli ännu bättre de kommande åren, avslutar Stenvall.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar