Foto: Per Wiklund
#ibsilly

U19-landslagsspelare till Dalen

Dalen förstärker SSL-laget med U19-landslagsspelare från RIG Umeå.

IBK Dalen har gjort klart med 18-åriga RIG-spelaren tillika U19-landslagsspelaren Wilma Johansson på en dubbellicens. Johansson som har IBK Luleå som moderklubb kom via Notvikens IK till RIG inför säsongen 2016/2017. Nu står det alltså klart att hon kommer att spela med IBK Dalen resten av denna säsong med en dubbellicens.

— Vi är väldigt glada och tacksam att vi fick frågan av riksinnebandygymnasiet att göra denna lösning för Wilma. Vi i Dalen är säker på att hon kommer att trivas i laget och föreningen samt att hon är redo för att fortsätta sin utveckla hos oss i Dalen, säger klubbdirektör Urban Karlsson i ett pressmeddelande.

Förra säsongen gjorde Johansson 29 mål och 23 assist i Allsvenskan. I U19-landslaget har hon gjort 31 poäng på 11 matcher.

— Wilma har visat på de träningar hon gjort med oss att hon är en spelare med fantastiska egenskaper och hon kommer förhoppningsvis att bidra med mycket positivt till vårt spel framförallt i de offensiva delarna, säger tränaren Henrik Vilhelmsson.

Johansson själv ser fram emot spel i SSL.

— Det känns riktigt kul och spännande att få möjlighet att spela med IBK Dalen och jag tror på en bra och lång säsong, säger Wilma Johansson.

Upplägget med dubbellicens blir speciellt. Normalt så får spelare på RIG Umeå vänta med att spela i SSL till dess att de slutat skolan.

— Från RIG brukar vi vara restriktiva mot att lyfta upp spelare till SSL innan de gått ut gymnasiet, men i Wilma Johanssons fall tycker vi det är ett naturligt steg i hennes karriär. Wilma har spelat i den näst högsta serien sedan hon var 13 år och har inga reella utmaningar kvar i den miljön. Att hon nu får chansen att blir en pusselbit i Dalens lagbygge under deras strävan mot slutspel känns spännande och rätt – för alla inblandade. Med sin teknik och sitt ovanligt begåvade spelsinne blir Wilma Johansson förr eller senare en attraktion i SSL, säger RIGs Peter Svensson-Hörnsten.

wilma-johansson, ibk Dalen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar