Foto: Per Wiklund
Malmö FBC

Täby vände i slutminuterna: ”En känsla hela veckan att det här kunde bli en rysarmatch”

Täby vände sent mot Malmö efter lyckad timeout.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:30
Täby FC
5 - 4(1-1, 2-2, 2-1)
Malmö FBC

Med knappt fem minuter kvar av matchen Täby mot Malmö gjorde Malmös stjärna Ellen Rasmussen 3-4 vilket innebar att Malmö återigen återtog ledningen och gick mot en start bortaseger mot Täby. Med drygt två minuter kvar tog Täby timeout vilket var ett lyckat drag från tränare Tomas Davies. 18 sekunder efter timouten var kvitteringen ett faktum och med bara 19 sekunder kvar av matchen hade Täby vänt underläge till seger.

— Det är ett fint karaktärsdrag av oss att vi när vi går mot förlust kan gå mot ett kryss och sedan även ta tre poäng på väldigt kort tid. Det ska tjejerna verkligen ha beröm för. Vi visar att vi jobbar hela 60 minuterna, säger Täbys tränare Tomas Davies.

Vad säger ni i timeouten som ger effekt? 

— Vi påminner oss om vad vi ska göra. Vi har mycket inarbetat i 6 mot 5 där vi vet att vi är bra. Så vi snackade ihop oss om att ta målvakten vid läge och komma in med 6 mot 5 så fort som möjligt där vi har lite varianter. Vi var inte oroliga där utan kände att vi skulle skapa. Men starkt att kunna få ut det på matchen också när den i sin helhet kanske inte var en kanoninsats.

Spelmässigt var Davies inte helt nöjd med vad hemmalaget visade upp. Något han hade på känn efter en lite stökig vecka.

— Vi har haft en känsla hela veckan att det här kunde bli en rysarmatch. Vi kommer från en förlust mot Mora och vi har kastat om lite i formationerna under veckan, inte kunnat träna i vår hemmahall och haft lite andra grejer som stört uppladdningen. Tjejerna har jobbat på bra och man tänker ju att man ska studsa tillbaka direkt men det är inte så lätt mot Malmö. Det är listiga och farliga. Så vi hade det på känn inför att får vi inte en väldigt bra start så kunde det här blir tufft då Malmö blir starka

Segern innebär att Täby tog sin sjätte trepoängare på åtta matcher och placerar sig på fjärde plats tabellen när ligan nu tar landslagsuppehåll.

— Jag tycker att vi gjort det vi ska göra någonstans. Vi har egentligen bara poängtapp mot två förväntade topplag. Mot övrigt motstånd som varit lag som verkligen ska ha bakom oss har vi tagit tre poäng och de poängen är lika mycket värda. Självklart vill vi vinna mot övriga topplag också men det är bra av oss att vi kunnat ta de övriga poängen också. De kan bli viktiga på slutet. Spelmässigt har vi varit duktiga försvarsmässigt och blandat lite offensivt. Där måste vi jobba på att hitta en jämnare nivå och bli bättre på att luckra upp tajta försvars. Men en godkänd inledning helt klart.

Tomas Davies tog över Täby tillsammans med Jonas Delshammar inför årets säsong. Mycket av det de försökt jobba in börjar komma på plats även om det finns mer att ge.

— Vi har en bit kvar. Det vi har pratat om sitter ganska bra men det är fler delar vi vill lägga till och jobba hårdare på. Men en av målsättningar jag och Jonas hade när vi klev på var att vi skulle kunna spela på fler spelare och det har vi gjort med bravur. Vi kan spela med mycket folk och det visar att vi har spelare som håller på den här nivån. Det har inte varit något självförverkligande men vi tror att detta gör att vi kan ha fler spelare som fräschare när det drar ihop sig till våren och fler spelare som är förberedda, avslutar Davies.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar