Foto: Stefan Lindgren
IBK Dalen

Sjöberg börjar hitta tillbaka – hattrick och matchvinnare

Hattrick och avgörande i förlängning av Jonna Sjöberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Västerås Rönnby IBK
8 - 7(4-2, 2-2, 1-3, 1-0)
IBK Dalen

Inför söndagens match mot Dalen hade Västerås Rönnbys Jonna Sjöberg gått mållös i fem raka matcher. Mot Dalen behövdes bara knappt åtta minuter innan hon gjorde sitt första av tre mål. Det sista i förlängning till 8-7 och två poäng till hemmalaget.

— Det blev jämnt idag. Vi börjar matchen jättebra och första perioden tycker jag är jättestark av oss. Vi spelar bättre än vad vi har gjort på mycket länge. Det var riktigt roligt att se att vi kan ha den nivån. Andra perioden är helt okej men sedan blir det alldeles för stressat i tredje. Vi blir onödigt uppstressade och tappar.

Vilket påverkar ert spel?

— Ja det gör ju det. Vi är inte lika lugna och trygga längre och tappar både i försvarsspelet och spelet med boll. Samtidigt är det väl ändå en styrka av oss att vi lyckas kvittera och vinna i sudden. Det gjorde vi inte i början av säsongen så det får vi ta med oss. Jag tror ändå vi ska vara glada för att det blev två poäng.

Västerås Rönnby ledde med 6-4 efter två perioder innan Dalen vände till 6-7. En sen kvittering gav förlängning och där klev Sjöberg fram.

— Det gick snabbt. Jag hann inte tänka så mycket mer än att den ska in och att vi skulle ha två poäng. Jag var lite förbannad överlag i slutet där. Jag fick en utvisning i slutet av tredje perioden som kunde blivit avgörande så det var skönt att kompensera med att avgöra själv.

Förutom målen klev Jonna Sjöberg som för ett år sedan länge var med i diskussionerna om en VM-plats fram spelmässigt och det fanns tendenser till det spel som gjort henne landslagsaktuell.

— Det känns som att jag börjar hitta tillbaka till hur jag vill spela. Det har varit lite frustrerande den här säsongen. Jag tror det är många som känner samma känsla i vårt lag, att göra det där lilla extra som vi har i sig. I år han vi en stark trupp så det är bra att det börjar lossna lite. Första perioden idag är riktigt bra.

Tre mål i matchen mot Dalen och totalt sex den här säsongen Nu hoppas Sjöberg att det har släppt.

— Jag känner att jag börjar få lite mer självförtroende igen vilket är skönt. Då vågar jag göra grejerna som jag vill som att kliva förbi en spelare och göra det jag är bra på. Nu ska fortsätta så här så hoppas jag att det fortsätter lossna framöver, avslutar Sjöberg.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights Västerås Rönnby-Dalen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar