Foto: IFF
Grupp B

Hill om rockarden inför tredje: ”Flera saker som låg bakom att vi ändrade”

Förbundskapten Mikael Hill om rockarden inför tredje perioden.

Efter två perioder mot Finland låg Sverige under med 2-4. Då genomförde förbundskapten Mikael Hill en rockard i den svenska uppställningen. Det var i den svenska tredjefemman med Rasmus Sundstedt, Mattias Samuelsson, Simon Palmén, Jonas Adriansson och Kim Nilsson som Hill ändrade uppställningen. VM-debutanten Simon Palmén utgick och Rasmus Sundstedt tog klivet upp som forward samtidigt som Jonas Adriansson klev in som center.

— Det var flera saker som låg bakom att vi ändrade. Vi har ju tänkt att spela med Rasmus som forward och då var det bra att ge honom det direkt, både för att skaka om lite och för att får en match i ett riktig hett läge, säger Hill.

Istället för Sundstedt klev Martin Östholm in.

— Vi vill ha in Östholm i spel tidigt i turneringen så att han får puls direkt mot bra motstånd.

Ett lyckat skifte enligt in.

— Jag tycker att Rasmus en stor bidragande orsak till att vi ändrade matchbilden. Jag tycker att han såg het ut och gör det bra i den formationen.

Just att ha flera spelare i truppen som kan spela på flera positioner var något Hill lyfte fram när han presenterade VM-truppen.

— Båda ja och nej. Vi har tittat på hur de presterat i landslagssammanhang och skulle något hända så kanske vi får rucka på saker och till. Men vi tycker att vi har så pass mycket kvalitét i truppen att skulle vi behöva kan vi flytta på en center till en kant eller en back till en forward. Det ska inte hämma oss, sa Hill då.

Senare ikväll ansluter även Johannes Wilhelmsson till truppen efter att Johannes Larsson tvingats lämna återbud.

LÄS MER: Återbud av Larsson – Wilhelmsson ersätter 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar