Grupp B

Tårta, första målskytt och seger: ”Härlig 30-årspresent”

30-årsdag, första målskytt, tårta och vändning mot Finland. En fin VM-premiär för lagkapten Samuelsson.

När Sverige förlorade mot Finland i VM-finalen 2016 så var lagkapten en av spelare som inte gjorde mål på sin straff. När Sverige idag inledde VM 2018 mot Finland tog Samuelsson tag i taktpinnen direkt genom att bli Sveriges första målskytt i turneringen. Lägg där till vändning till seger och idag 30 fyllda år. En fin lördag för Johan Samuelsson.

— Verkligen en fin dag. Det är en härlig 30-årspresent att kliva in i ett VM och möta Finland och direkt få kliva in och fajtas med 20 andra toppspelare. Att få göra det på en sådan här dag med de här grabbar är väldigt fint. En härlig dag helt enkelt, säger Johan Samuelsson.

Dagen inleddes med sång på spelarhotellet och efter matchen mot Finland fick Samuelsson en tårta. En match som Sverige vände och vann.

— Det var ungefär som vi hade räknat med. En tuff match mot Finland och en bra start på turneringen. Det var kul att få kliva in i turneringen med en sådan här bra match direkt.

Sverige som vände underläge 2-4 efter två perioder.

— Spelvändningarna är de sylvassa i de två första perioderna och det känns som att vi inte gör det vi pratade om innan för  att stoppa dem. Offensivt så spelar runt runt istället för att hota in.

I tredje perioden var det Samuelssons femma som klev och vände matchen med tre mål efter att vara inne på två av de fyra finska målen.

— Absolut en bra match av oss. Det är ju en fantastisk bra femma och det känns som att vi har alla egenskaper för att göra mål framåt. Det gäller bara för oss att täppa till de kontringar som vi släpper idag och då gör vi det riktigt bra.

Att inleda mot Finland tror Samuelsson bara gör Sverige gott för resterande matcher i turneringen.

— Vi sa innan matchen att både för unga och för gamla så var det här en perfekt match att starta med. Vi får möta högsta nivån direkt och komma upp i nivå från start. I vissa andra turneringar har vi ju mött enklare motstånd i första matcherna och då har det blivit en annan start på turneringen. Nu var det finalrepris från start och att komma upp i hög nivå direkt tror jag vi kommer ha nytt av.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar