Foto: Privat/Per Wiklund
Grupp B

16 kollin checkades in till VM – det här fanns i packningen

Mycket ska med till ett VM. Materialförvaltare Jörgen Karlsson har rutin och som alltid är favoriten Ballerinakex med.

Det är många saker som ska med när Sverige är iväg på VM i elva dagar. För spelarnas del handlar det framförallt om sin egen packning med sina personliga saker som de själva har med för att prestera på högsta nivå.

ska%cc%88rmavbild-2018-12-02-kl-14-36-05

Vagn underlättade incheckningen på Arlanda

För materialförvaltaren Jörgen Karlsson som gör sitt femte VM är det mer än så som ska med. När Sverige i fredags lämnade Arlanda för Prag checkade Karlsson in 16 kollin med saker. Det handlar om matchkläder, träningskläder, flaskor, sjukvårdsmaterial och en hel del mer. När VM spelades i Riga 2016 tog Karlsson färjan över Östersjön, nu fick det bli flyg.

— Det är en del grejer som ska med och hålla reda på. På mina första VM var det en noggrann lista att gå efter och nu känns det som att jag har det mesta i huvudet, säger Karlsson.

Rutinen skapar trygghet för hela laget och övriga ledarstaben. Karlsson vet vad som krävs för att skapa perfekta förutsättningar för spelarna och det är ovanligt att det även blir fix med klubbor på hotellrummet. Inför matchstart är han alltid på plats tre timmar innan matchstart för att förbereda omklädningsrummet. Inför slutspelet blir det en nivå till. En utmaning som dock är under VM i Prag är inköp av vatten. För varje match köps det in vatten som förs över till spelarnas flaskor. Tvätten lämnas som tur är iväg mellan matcher och träningar.

— För mig handlar det om att alltid ligga steget före laget och spelarna och tänka i nästa steg. När vi lämnade playitas behövde jag redan vara på VM i tanken för att se till så att träningskläderna blev tvättade innan avresa. Denna gången fick spelarna själva ta hem för att vi skulle hinna. Väl på plats ska allt rulla på utan att spelarna behöver tänka.

img_6923

Egen kaffebryggare, kex, klubbor och adventsmys. Allt välstrukturerat på Jörgens Karlssons hotellrum

– ”Riktigt bra” russin
– Dextrosol
– Tuc (salta kex)
– Marabouchoklad
– Kaffe (viktigt med ”svenskt kaffe”
– Kaffebryggare
– Termos
– Små muggar till Kaffet
– Ballerinakex

Frukt och vissa andra saker köps in på plats. Men just Ballerinakexen har blivit Jörgens grej.

— Ja det har blivit min grej med ballerinakex. Jag gillar det och det jag tror det är uppskattat, säger Karlsson som direkt för medhåll av förbundskapten Mikael Hill:

— Ja de kexen gillar vi, säger Hill.

img_6971

Idag söndag är det första advent och då har Jörgen förberett julmys för spelarna. Med i packningen finns juleskum, glögg, pepparkakor, russin och mandel.

En annan sak på listan att komma ihåg är de lagvimplar som lämnas över varje dag:

img_6915

Så här ser omklädningsrummet ut innan matchstart:

vm-omka%cc%88dningsrum

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar