Foto: Per Wiklund
Grupp B

Hill inför Danmark: ”Mer ett kollektiv än vad Norge är”

Sverige avslutar gruppspelet mot Danmark.

Efter två segrar avslutar Sverige ikväll gruppspelet i VM med att möta Danmark. Ett Danmark som inlett med två förluster mot Finland och Norge.

— Danmark är mer ett kollektiv än vad Norge är. De har bra struktur där Mikael Karlberg och Anders Mörk har gjort det bra från ledningshåll. Där kan man ju se olika variationer i deras försvarsspel där de är duktiga på att överbelasta, sätta press på bollhållaren osv. Har väl inte de där tydliga spetsspelare utan faller mer tillbaka på kollektivet, säger förbundskapten Mikael Hill.

Spelmässigt är det en match likt den mot Norge som väntar.

— Av de matcherna jag har sett så är de svårspelade och de bjussar inte på jättemycket. Lite samma som mot Norge att vi trycker på gaspedalen. En gemensam nämnare för båda är att när det går fort på planen så går det för fort de.

Vilka är bäst av Norge och Danmark?

— Norge vann ju senast så vi får väl gå på det. Men det är ganska jämnt de emellan om vi tittar på de senaste årens resultat.

Inför VM började pratade Hill om att de första matcherna handlar om att skapa en god känsla inför slutspelet. En känsla som finns där.

— Just det här att flera olika är med och bidrar är jättebra för kollektivet och gruppen att vi inte bara står och faller med en femma. Vi har visat att vi har en slagkraftig trupp där många är med och producerar och är med och bidrar. Det känns jättebra och vi har fått den starten vi ville ha, säger Hill som också fick medhåll av VM-debutanten Albin Sjögren:

— Vi känns jävligt stabila. Det finns saker att jobba på såklart. Vi gjorde några i andra perioden och det gav effekt så det finns ju lite att jobba på framöver. Vi kan bli ännu mer giriga där vi slarvar bort alldeles för mycket lägen så det finns att jobba på i matchen mot Danmark, säger Sjögren.

I Sveriges startuppställning kommer det även till dagens match bli några förändringar. Klart på förhand är att Kim Nilsson går in i en förstafemma och att Jonas Svahn kommer spela tillsammans med Alexander Galante Carlström.

Matchstart är 17:30 0ch matchen går att se här: 

TV: Sverige-Danmark

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar