Foto: IFF
Grupp B

”JW” med första landslagsmålet: ”Gått lite troll i huvudet”

Första landslagsmålet för Johannes Wilhelmsson.

I lördags kallades Johannes ”JW” Wilhelmsson in till VM efter ett sent återbud från Johannes Larsson. Igår mot Norge kom första VM-poängen med en assist och idag mot Danmark fick Wilhelmsson även hitta nätet när han gjorde 11-0 målet i 25-0 segern över Danmark. Ett mål som var Wilhelmssons första landslagsmål.

— Det har väl gått lite troll i huvudet och jag har missat oerhört många lägen som jag normalt sätt brukar göra mål på. Ju fler matcher jag spelat i landslaget som jag inte gjort mål på desto mer har jag tänkt på det vilket jag tror är helt normalt. Nu är det avklarat och jag kan släppa den tanken. Förhoppningsvis rullar det på nu framåt, säger Wilhelmsson

TV: Se Wilhelmssons första landslagsmål

Matchen var Wilhemssons andra efter att han anslöt till laget. Utefter det har några träningar genomförts och Wilhelmsson kör på för att hitta formen.

— Det är jätteskoj såklart att vara här. Det är här man vill vara om man lägger ner mycket tid på innebandy. Här är alla de bästa och det är här man vill vara. Jag hade ju två veckors ledighet från innebandy och jag hade inte rört en klubba så direkt på träningen kände man att vi låg lite efter. Jag försöker utnyttja varje tillfälle på planen för att komma så nära min toppform som möjligt.

Mot Norge fick femman som Wilhelmsson var del av beröm av förbundskapten Mikael Hill och mot Danmark var Sverige totalt överlägsna. Framförallt i den första perioden när laget gick ifrån till 13-0.

— Jag tycker att matchen mot Norge var jättebra i vår femma. Vi börjar väldigt bra i första perioden här också men vi har väl bra rull i andra och tredje också men det blir ju väldigt grötigt när de i princip stället upp fem man på egen halva.

Kan man ta med sig något från en sådan här 25-0 match? 

— Jag tycker att vi kan ta med oss väldigt mycket från första perioden. Oavsett vad det är för motstånd så är det en väldigt bra period där vi gör många bra saker. Så det är den vi framförallt tar med oss idag.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar