Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Tre skador i Pixbo – säsongen över för landslagsbacken

Landslagsbacken Ida Sundberg skadad - missar restan av säsongen.

Pixbo Wallenstams förlust med 7-0 mot Täby var inte tuff bara sett till resultatet. Förutom storförlusten åkte laget dessutom på två skador varav lagkaptenen och landslagsbacken Ida Sundberg var en av spelarna som skadade sig. För Ida Sundberg så slet hon av hälsenan i matchen.

– Hon skulle kliva fram och göra en av sina patenterade brytningar när det hugger till i hälen. Hon tvingades avbryta matchen och staben inser att det kan röra sig om en allvarligare skada när de ser hur ont Ida har under matchen och även efteråt, beskriver Pixbo Wallenstam i ett pressmeddelande.

Dessutom skadades sig Amanda Mellberg i samma match då hon slog upp den korsbandsskada som hon gjorde comeback ifrån i september. Sedan tidigare är även målvakten Agnes Lindblom på skadelistan efter att hon brutit foten innan jul när hon trampade på en klubba under en småmålsturnering som utespelare.

– Först och främst är det oerhört tråkigt för de inblandade spelarna, det var tre extremt olycksartade situationer. Jag har aldrig varit med eller hört talas om ett lag som drabbats av så svåra skador på så kort tid och på så märkliga sätt. För Ida och Agnes är säsongen definitivt över medan Amanda väntar på definitivt besked, säger huvudtränare Per Tjusberg.

Tjusberg meddelar i att Pixbo Wallenstam nu har börjat titta på flera olika alternativ för att ersätta dessa spelare så gott det går.

– Det är ett riktigt tungt slag att tappa tre spelare på så kort tid, men förhoppningsvis kan truppen sluta sig än starkare och andra spelare får nu chansen att kliva fram. Vi har seriens bredaste trupp och målsättningen är fortsatt att stå där med SM-guldet i april.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar