Malmö FBC

Äntligen 3 poäng för nykomlingen – Sundell matchhjälte

Första trepoängaren för Örnsköldsvik - två mål av Klara Sundell.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Örnsköldsvik IBK
4 - 3(1-0, 1-2, 2-1)
Malmö FBC

Nykomlingen Örnsköldsvik hade inför matchen mot Malmö ännu inte lyckats vinna en match under ordinarie tid i årets SSL och låg på sista plats i tabellen. Då såg klara Sundell till att Örnsköldsvik äntligen fick sin första trepoängare efter att hon klivit fram om matchavgörande målet till 4-3 med drygt två minuter kvar av matchen.

— Det är ju jätteskönt. Det är som att allt vi tränat så hårt för börjar visa sig nu. En härlig start på det nya året, säger Sundell.

Örnsköldsvik tog ledningen i den första perioden och därefter följdes lagen åt. Malmö kvitterade, hemmalaget tog ledningen igen och det matchen fortlöpte.

— Det var en tuff och jämn match. Jätterolig att att spela. Vi gör mål och de svarar snabbt med mål vilket gör det till en bra match. Sedan lyckas vi på slutet.

Klara Sundell gjorde tidigt i den tredje perioden 3-2 och blev även matchhjälte med avgörande 4-3 målet.

— Jätteskönt att äntligen få göra lite poäng, det var ett tag sedan och jag vill bidra med poäng. Det är ju stor skillnad från allsvenskan och man måste ta avslut mycket snabbare. Skönt att jag fick göra några idag och förhoppningsvis kan det fortsätta framåt.

TV: Se Klara Sundells avgörande mål 

Vad gör att ni äntligen lyckas vinna? 

— Vi kämpar hela matchen idag och vi tappar inte. Vi har en liten dipp men annars så lyckas vi hålla det uppe bra idag. Vi skjuter också lite mer än vanligt vilket vi behöver för att kunna vinna. En väldigt bra match av oss.

Känslan är att ni ändrat ert spel och nu är mer med i matcherna än i början av säsongen? 

 

— Ja vi början pressade vi ganska högt med högerstyrning. Nu har vi valt att backa hem lite mer och vi har fått anpassa oss i vårt spel för att ha större chans att vinna matcherna. Vi vet vad vi kan och det är kul när det ger resultat.

Segern innebär att Örnsköldsvik lämnar jumboplatsen i tabellen till Sirius och nu har 7 poäng. Bara 1 poäng bakom Warberg på säker mark.

— Vi har goda chanser att hålla oss kvar om vi fortsätter att kämpa och tro på oss själva att vi kan ta poängen som krävs. Att vi idag vinner kommer ge oss en riktig go framåt. Vi visar att vi kan vinna en match och vi vet att vi kan om vi vill. Den känslan ska vi ta med oss framåt nu när det blir fler viktiga matcher, säger Sundell.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar