Foto: Rickard Axell/Per Wiklund
Landslag

Efter 3 matcher – Malmgren uttagen i landslaget

Oskar Malmgren uttagen i landslaget efter att spelat tre matcher denna säsong.

Efter en strulig höst med en vilja att byta klubb från Jönköping till Mullsjö i den långdragna övergången har Oskar Malmgrens senaste månad varit väldigt bra. Övergången mellan klubbarna löste sig efter att Malmgrens föräldrar gått in med ett sexsiffrigt belopp. Nu efter tre matcher blir han dessutom uttagen i landslaget för första gången till Finnkampen i början av februari.

— Det kändes nästan overkligt när han ringde. Allt runtomkring innebandyn har gått väldigt snabbt och jag får bara tacka mina föräldrar och alla sponsorer som löst det här. Annars hade jag aldrig fått chansen. Jag har arbetat hårt vid sidan om men har inte fått spela, så jag trodde inte att det skulle gå så snabbt, säger Oskar Malmgren till Sportbladet. 

För oss på ibnytt.se förklarar förbundskapten Mikael Hill resonemanget att ta ut Malmgren trots att han bara spelat tre matcher.

— Vi förstod på förtid att det skulle bli diskussioner om det här. Oskar är en framtidsman av stora mått och det finns lite olika sätt att se på det. Låt säga att det varit en spelare som är landslagsaktuell och som varit borta länge på grund av skada som comeback. Det här är liknande med skillnaden att Oskar har kunnat träna hela hösten och även gjorde en väldigt bra säsong förra säsongen. Det enda vi var osäkra på var matchformen men där känner vi oss lugna, säger Hill.

Att Malmgren inte ska ha spelat tillräckligt med matcher för att vara i form för en landslagsdebut är inget som oroar Hill.

— Han spelar match ikväll, han spelar på söndag, nästa onsdag så han kommer få sina matchen innan samlingen. I hans fall blir det lika många matchen som spelarna vi hade i EFT i höstas hade innan landslagssamlingen så det är egentligen inga konstighet. Vi ska ha med oss att vi inte så många alternativ att testa nya spelar på heller. Låt säga att han inte skulle varit med nu. Då riskerar vi att inte kunna se honom i tid innan det blir skarpare läge då det alltid är oklart om en spelare kan vara med framåt då skador eller sjukdom skulle kunna stoppa. Vi har inte fler matcher än åtta att jobba på.

Hur har han sett ut de här matcherna han spelat? 

— Han har varit väldigt bra. Visst ser man att det fattas lite timing i vissa sekvensen man han har visat hur bra han är. Han har klivit fram i avgörande lägen i alla de här tre matcher såsom assisten till matchvinnande målet mot Linköping. Första målet mot Mullsjö och mot Växjö till den viktiga kvitteringen. Han har också fått mycket förtroende från Andreas Elf och kompani powerplay och boxplay och gjort det bra vilket är positivt, säger Hill.

LÄS MER: Hela truppen till Finnkampen 

LÄS MER: Weidman landslagsdebuterar: ”Förstod först inte att jag var uttagen” 

LÄS MER: Förbundskapten till om de fem debutanterna: ”Kommande generationens landslagsspelare” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar