Foto: Warberg IC
Warberg IC Herr

16-åring till Warberg på dubbellicens

16-årige Filip Erheden till Warberg på dubbellicens.

 

Warberg som ledar Allsvenskan Södra utökar truppen och skriver dubbellicens med den 16-årige forwarden Filip Erheden som till vardags spelar med Vinbergs IBS i divison 2.

— För det första grymt roligt att vi får möjlighet att erbjuda en ung och lokal spelare träning och speltid på en högre nivå! Det passar oss ganska bra i tid nu när vi har lite skador på forwards, och vi har hela tiden haft en väldigt bra dialog med Filip, hans pappa och Vinberg. Alla inblandade parter känner att detta är ett bra och gynnsamt upplägg. Filip är jätteintressant, och har under sina träningar med oss visat oförskämt fina takter med ett väldigt moget spel. Därför ska det bli riktigt spännande att kunna se honom i skarpt läge, säger sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida. 

Erheden kommer fortsätta spela med Vinberg där även huvudfokuset kommer att vara. Dubbellicensen möjliggör även spel i Allsvenskan där han kommer vara med när det passar fram till sista februari. Han är uttagen till helgens match mot Fagerhult.

— Det är såklart riktigt kul att få chansen att vara med på en så pass hög nivå. Tycker att dialogen mellan mig, Vinberg och Warberg har fungerat på ett mycket bra sätt och de känns rätt för alla parter. Ser mycket fram emot chansen och ska bli otroligt kul, säger Filip Erheden.

Filip Erheden har tränat med Warberg under hela säsongen samtidigt som han spelat med med Vinberg som leder division 2. Där har han gjort hela 53 poäng, fördelat på 39 mål och 14 assist.

— Jag skulle säga att jag är en teknisk spelare med bra speluppfattning som använder det på ett bra sätt framför allt på den sista tredjedelen av planen. Sen ser jag mig själv som en ganska smart spelare som ofta tar rätt beslut.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar