Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Skrällseger för Sirius: ”Idag klaffade allt”

Viktiga poäng för Sirius - skrällde mot Täby.

Sist i ligan inför dagens match och två månader sedan senaste segern. Då skrällde Sirius och slog ligafyran Täby 5-4.

— Riktigt skönt att äntligen vinna igen och det när vi även gör en riktigt bra match. Hela laget gör verkligen en bra match och vi vinner inte på grund av skitsaker utan att vi faktiskt spelar riktigt bra, säger Sirius lagkapten Klara Molin.

Det var Täby som tog ledningen innan Sirius vände matchen. Ledning med 2-1 efter första perioden och 3-2 efter den andra.

— Vi får matchen dit vi vill och följer det som vi sagt inför. Vi vet var de vill hitta sina avslut och där plockar vi bort dem ganska snabbt. En riktigt bra utförd match av oss.

Till skillnad mot matchen mot Malmö förra helgen då Sirius också var i ledning i den tredje perioden lyckades de den här gången hålla ledningen även om Täby tryckte på i slutminuterna.

— Idag fick vi till det hela matchen. Vi har ju spelat bra tidigare fast vi förlorat. Idag klaffade allt även i slutet och riktigt skönt att vinna mot ett lag som Täby. Det blir bonuspoäng för oss.

Har det varit jobbigt att inte vinna på så lång tid? 

— Klart det varit jobbigt. Vi har spelat bra men inte till de sista målen och det påverkar ju laget. Men vi får hoppas att det släpper nu och vi kan fortsätta plocka poäng nu framåt.

Tre viktiga poäng för hemmalaget som därmed närmar sig lagen ovanför strecket.

— Väldigt viktiga poäng i tabellen och vi närmar oss. Matcherna som kommer nu blir oerhört viktiga för oss mot lagen som vi slåss emot. Vi har ett riktigt bra lag så nu gäller det att vi kan fortsätta att inte släppa in så många mål vilket vi varit bra på och även behålla det offensiva spelet, avslutar Molin.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar