Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

EXTRA: 5 lag anmälda till SSL

Fem lag anmälda till nästa års SSL.

Den stora konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan går in i ett hektiskt skede. Eftersom parterna inte kommit överens om ett avtal gällande rättigheter har FSSL arbetet intensivt med att skapa en utbrytarliga. Det i sin tur gjorde att Svenska Innebandyförbundet flyttade datumet för anmälan till SSL till den 31/1.

— Det är en naturlig effekt och konsekvens av läget. Vi behöver nu med framförhållning börja planera för kommande säsong och veta vilka lag som vill vara med och spela i förbundets serier. Detta för att också i god tid ställa frågor till andra föreningar som står för uppflyttning. Det handlar också egentligen om att kunna värdera playoff och liknande i slutet av säsongen. Det är nödvändigt för oss att flytta den för att vi ska kunna ha en fungerande verksamhet kommande säsong, har Magnus Nilsson arrangemangs- och tävlingschef på SIBF tidigare kommenterat.

Igår den 31:a januari gick anmälningstiden ut för att spela i Svenska Superligan nästa säsong. Av de 28 lag som spelar i SSL just nu har bara fem lag anmält sig. På herrsidan är det Växjö som är den enda lag som anmält sig och på damsidan har IKSU, KAIS Mora, Västerås Rönnby och Göteborg skickat in en anmälan. För de lag som inte har anmält sig finns en påminnelsetid att anmäla sig till den 10:e februari.

17 lag har bett om uppskov och 6 lag har inte svarat på förfrågan om anmälan till SSL kommande säsong.

I helgen kommer Föreningen SSL som är elitklubbarnas i SSL:s gemensamma organisation ha ett möte med medlemmarna. Ett möte där bland annat en ny liga kommer att diskuteras.

LÄS MER: Förbundet: ””Att de anmäler sig visar kritik mot alternativet”

Anmälda lag: 
Herr:
Växjö
Dam:
IKSU
Mora
Rönnby
Göteborg

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar