Foto: Per Wiklund/Logotype
SSL-Dam

AVSLÖJAR: Här är ansökta namnet för nya ligan

Föreningen Svenska Superligans arbete med en ny liga fortsätter - här är tänkta liganamnet.

Konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan(FSSL) fortsätter.  En konflikt som framförallt handlar om de rättigheter som är kopplade till SSL. I december meddelade Svenska Innebandyförbundet att de avbryter de förhandlingar som pågått vilket gjorde att FSSL utökade arbetet med att starta en liga. Ett arbete som 25 av 28 av dagens SSL-lag står bakom. Nu kan vi avslöja namnet som har ansökts om den nya ligan. Om det blir en ny liga är det tänkt att den ska heta Premier Floorball League.

— Jag kan bekräfta att det är det tilltänkta namnet på den nya ligan. Just namnfrågan är inte det viktigaste av det vi jobbat med men Premier Floorball League förkortat till PFL är det förslag vi kommit fram till. Sedan får vi se om det går igenom hos PRV. Det är inte klart och eftersom det är ett engelsk namn också så finns det med som en aspekt som även det kan påverka om vi får igenom det, säger FSSL:s Anders Murman.

Om det blir detta namnet för en ny liga återstår att se. Först måste varumärket godkännas av Patent- och registreringsverket som i nuläget behandlar inkomna förfrågningar från vecka 48, 2018. FSSL skickade in sin förfrågan vecka 1, 2019 vilket gör att det dröjer ytterligare några veckor innan besked. Klart är att om registreringen går igenom är det PFL, Premier Floorball League som blir det nya liganamnet. Ett engelskt namn.

— Det fanns från början en tanke att göra något med Floorball League men det var för generiskt så vi behövde lägga till något före. Vi ville ha det på engelska vilket passar för det vi vill bygga nu. Vi vill vara innebandyns svar på NHL och jobba mot det från start. Sedan finns det ingen tanke att slå ihop med Finland eller liknande utan just att det är på engelska är för att vi vill kunna sälja ligan på en internationell nivå. De stora klubbarna skeppar redan idag supporterprodukter över hela världen och vi vet att det finns ett intresse för världens bästa liga runt om i världen. Då vill vi vara internationella från start, säger Anders Murman.

Namnet är inskickat och handläggningstiden är normalt sätt mellan 6-8 veckor. Först då vet FSSL om det blir Premier Floorball League som blir namnet på en eventuellt ny liga.

Läs på om konflikten nedan: 

TV: Debatt om innebandyn framtid 

LÄS MER: Konflikten fortsätter – förbundet avbryter förhandlingarna

LÄS MER: Nej till förhandling innan siffror presenterats: ”Respektlöst”

LÄS MER: Efter avbrutna förhandlingarna – ny liga redo till nästa säsong

LÄS MER: Förtydligande från förbundet – frågor och svar kring konflikten 

logga-nya-ligan

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar