Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Karlstads valde PFL: ”Antligen kommer vi vidare”

Karlstads styrelse informerar om valet att ansluta sig till Premier Floorball League.

De flesta av lagen i dagens SSL har valt att anmäla sig för att i nästa säsong spela i nystartade Premier Floorball League. Ett av lagen är Karlstad som tog beslutet på ett styrelsemöte i onsdags förra veckan. Karlstads damlag som idag spelar i SSL kommer alltså nästa tillhöra Premier Floorball League.

— Dagens situation, är ohållbar, Svenska innebandyförbundets toppstyrning och illa förvaltade utvecklings- och marknadsföringsarbete av SSL har nått vägs ände. Vi elitklubbar måste få möjlighet att själva bidra till och stärka arbetet med världens bästa liga. Tillsammans med Föreningen Premier Floorball League och övriga föreningar som väljer att ansluta ska vi nu staka ut vägen mot framtidens innebandy. Hårt och gediget arbete kommer att krävas av samtliga inblandade men vi känner stor tilltro och tillförsikt till att vi har fattat rätt beslut i denna svåra fråga, kommentar från Fredrik Olsson, ordförande i Karlstad till klubbens hemsida. 

Sporchef Peter Karlsson har följt konflikten under flera år och ser fram emot att komma vidare i utvecklingen.

— Jag har varit med på möten i snart 5år om denna fråga och äntligen kommer vi vidare. Svensk elitinnebandy är en produkt som man kan göra så mycket mer med än vad som görs idag, men då behöver vi förutsättningar och medel för det. Och en av punkterna som varit viktig för oss i dessa ”förhandlingar” har varit jämnställdhet i den nya ligan. Jag är övertygad om att detta var helt rätt beslut, säger Peter Karlsson.

Han vill dock påtala att Karlstad fortfarande hoppas på en lösning tillsammans med Svenska Innebandyförbundet.

— Sen får vi absolut inte glömma vi vill göra detta tillsammans med innebandyförbundet, så vi hoppas självklart på att den konflikten löser sig.

LÄS MER: Lagen som anmält sig till Premier Floorball League

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar