Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

Malmö FBC: ”Vi anser att det finns en outnyttjad potential”

Malmö FBC informerar om beslutet att ansluta sig till Premier Floorball League.

Malmö FBC ett av lagen som anmält sig för att nästa säsong spela i Premier Floorball League. Ett beslut de i helgen informerade om på klubbens hemsida. 

”Innebandyn är en av få större lagidrotter där eliten inte har tillgång till sina egna rättigheter och vi anser att det finns en outnyttjad potential. Vi vill utveckla och driva världens bästa liga framåt men står och stampar.

Som argument för beslutet lyfter klubben upp en tro på PFL och att lyfta innebandyn ytterligare.

Vi tror att PFL har drivet, energin och rätt kompetens att lyfta innebandyn på elitnivå. Vilket självklart kommer att spilla över på innebandyn i stort och för vår del därmed gynna hela föreningen.

Likt de flesta andra klubbar som anmält sig samt även organisationen för Premier League hoppas klubben fortfarande på en lösning med förbundet.

”Det här är bara så tråkigt och olyckligt att den här konflikten inte har kunnat lösas för länge sedan. Vår absoluta förhoppning och önskan är att man kan lägga historian bakom sig, sätta sig ner vid förhandlingsbordet och blicka framåt. Vi vill göra denna resa tillsammans med SIBF” 

LÄS MER: Lagen som anmält sig till Premier Floorball League

KLART: Lagen som anmält sig till utbrytarligan

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar