Foto: Magnus C Lydahk
IBK Dalen

Hattrick av Arneson – viktiga poäng för Warberg

Viktiga poäng för Warberg i bottenstriden - hattrick av Therese Arneson.

I den otroligt jämna bottenstriden tog Warberg tre viktiga poäng när de på bortaplan besegrade Dalen och klättrade upp över nedflyttningsstrecket.

— Verkligen viktiga poäng, det var jäkligt skönt att vinna idag, säger Warberg Therese Arneson.

Arneson inledde Warbergs målskytte sent i den första perioden och i den andra så ryckte Warberg ifrån till ledning med 3-1.

— Vi börjar andra perioden ganska svagt men sedan får vi lite ordning på det och gör två snabba mål. Då får vi lite mer grepp på det målmässigt i vilket fall.

Arnesons målskytte fortsatte och med sitt tredje mål i matchen gjorde hon 5-2 efter drygt tre minuter i den tredje perioden vilket skulle bli matchavgörande målet.

— Absolut kul att göra mål och bidra. Jag tycker ändå att det är hela laget som gör det tillsammans. Nu var det vår tur i våran femma att göra mål idag och nästa gång blir det de andra. men visst, vi har gått lite stå i vår femma så det var gutt att det lossnade idag.

Även om Dalen sedan närmade sig lyckades Warberg hålla undan och vinna med 5-4.

— Det var en lite hafsig match med mycket chanser åt båda hållen. Det var kanske lite tur att vi lyckas vinna för Dalen hade mycket chanser på slutet och tryckte på ganska mycket. Men det var jäkligt gutt att vi lyckades hålla tätt bakåt på slutet idag efter tappen mot Endre och Pixbo.

Warberg som de senaste två matcherna snöpligt förlorat efter insläppta mål i slutminuterna lyckades hålla undan.

— Ja att vi lyckades idag var skönt inför framtiden. Vi visar att vi kan hålla tätt på slutet och kan ta med oss det för kommande matcher.

Vad talar för att ni klarar kontraktet? 

— Jag tycker att matcherna mot Endre och Pixbo visar att vi håller i den här serien. Med sådana här prestationer som då och idag kommer vi ta fler poäng framöver.

Matchen var Therese Arnesons nionde sedan hon gjorde comeback.

— Till skillnad mot tidigare säsonger så känns det som att vi har fler spelare och femmor som kan leverera. Spelet och poängen blir mer utspritt och det skapar en trygghet för oss. Annars är det vårat försvarsspel som är nyckeln. Det har fungerar väldigt bra och vi har lyckats minimera misstag och skapat ett spel där vi kontrar väldigt bra, säger Arneson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar