Foto: Per Wiklund
IKSU

Från straffseger till tvåsiffrigt: ”Varit lite låg energi ett tag”

Seger på straffar i fredags - mot Malmö hittade IKSU tillbaka till energin och vann med tvåsiffrigt.

Två matcher med olika matchutveckling när seriesuveränen IKSU summerar helgens matchen. I fredags var segersviten ytterst nära att brytas när bottenlaget Sirius tvingade fram ett straffavgörande.

— Nej vi var inte speciellt nöjda efter Sirius. Vi litade inte på vårt tålamod och vårt spel utan istället var det många som när de fick bollen sökte det avgörande direkt istället för att ha tålamodet. Vi gick snabbare mot avslut och bara för att det var Sirius vi mötte så trodde vi att vi skulle göra mål direkt framåt istället för att spela systematiskt. Det var väl det plus att vi behövde gå lite rakare mot mål. vi behöver inte spela så fint utan vi ska spela på ett sätt där vi gör mål, säger IKSU:s tränare Johan Lindgren.

TV: Se straffavgörandet här 

När helgens andra match spelades på hemmaplan mot Malmö kunde IKSU komma tillbaka i gott slag vilket gladde Lindgren.

— Det var skönt vi kunde få ordning på det idag direkt både för oss i ledarstaben och laget också. Vi har haft lite mindre energi nu några veckor och det har märkts i laget. Under hösten var vi bortskämda med att allt rullade på väldigt bra och nu har det varit lite sparlåga ett tag.

Vad kan det bero på att ni tappat energi? 

— Det kan ju såklart bero på flera aspekter. Dels så var hösten väldigt bra men vi är också inne i en period där vi tränar hårdare än vad vi kommer göra om några veckor. Vi har också haft en del sjukdomar och lägg där till att vi har ställt till det lite för spelarna genom att flytta om i formationer. Det har vi gjort medvetet för att testa och ändra men sådan påverkar ju såklart tryggheten och flytet i spelet.

Mot Malmö fanns energin från start och IKSU gick ifrån till ledning med 5-0 efter den första perioden.

—Vi är nöjda med insatsen idag och prestationen. Det har ju som sagt varit lite låg energi ett tag men idag visar vi upp bättre energi och hittar tillbaka.

Målskyttet fortsatte och när 60 minuter var spelade hade IKSU återigen som många gånger förr denna säsongen vunnit med tvåsiffrigt och hela 11-1. Fem av målen gjordes av Veera Kauppi och IKSU var tillbaka med sin tålmodiga offensiv.

— Det är ju bra såklart även om jag har känslan av att vi inte var så effektiva som vi varit tidigare under säsongen. Vi skapar riktigt bra lägen och det är viktigt att vi fortsätter göra det. Idag har vi mycket bättre tålamod i spelet och litar på att hur vi spela kommer gör att vi gör mål. Vi stressar inte till avslut eller försöker göra mål på egen hand utan spelar mer systematiskt.

Ett av Veera Kauppis fem mål innebar även att IKSU den här säsongen gjort över 200 mål i ligan. Det målet assisterades av landslagsmålvakten Emelie Fällman.

TV: Mål nr 200 av IKSU – assist av landslagsmålvakten Emelie Fällman 

Samtidigt som IKSU vann sin match förlorade ligatvåan KAIS Mora mot Täby och Pixbo Wallenstam gick om i tabellen. IKSU har nu 7 poäng och klart bättre målskillnad ner till andraplatsen när det återstår sex matcher av seriespelet. De extra förberedelserna inför slutspelet är påbörjade.

— Det är de klassiska klyschorna. Vi pratar och tränar mer på sådant som kan bli viktigt i ett slutspel. Utan att vi specialtränat så har vi har haft oförskämt bra boxplay och powerplay. Det är dock delar vi lägger mer fokus på nu framöver. Vi har också sett att vissa lag gjort läxan mot oss och det som ställt till det för oss försöker vi jobba in lösningar på. Sådana saker pratar vi mycket om. Förutom det är det fokus på att bibehålla tävlan och utmana fram till slutspelet börjar.

Till nästa helg väntas även Oona Kauppi vara tillbaka i spel. Oona som missade helgens matcher på grund av sjukdom ska börja träna igen i veckan.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar