Foto: Magnus C Lydahl
IBK Dalen

Hattrick av Törnqvist: ”Väldigt viktiga poäng”

Tre viktiga poäng för Dalen - befäster slutspelsplatsen.

Dalen befäster sin slutspelsplats efter en klart 6-2 seger på bortaplan över sjätteplacerade Jönköping. Stor matchvinnare för Dalen blev Sandra Törnqvist som gjorde hattrick.

— Det var väl en lite seg början av oss idag. Vi kommer inte igång med något riktigt spel och får jobba oss in i matchen. Men efter första kommer vi igång bra i andra och tredje och gör en bra match, säger Dalens Sandra Törnqvist.

Efter ett mål i den andra perioden växlade Dalen upp i inledningen av tredje och gjorde tre mål på de fyra första minuter och avgjorde matchen.

— Det var väldigt skönt att vi fick in några bollar tidigt i tredje. Jag tycker att vi hade jobbat oss till det med flera chanser. Skönt att det kunde bli tidigt i tredje så vi kunde gå ifrån med ledning.

Med drygt två minuter kvar fastställde Sandra Törnqvist slutresultatet 2-6 när hon fullbordade sitt hattrick.

— Det var väldigt kul och skönt att sätta ett hattrick. Men det är bra förarbeta från mina medspelare så för mig är det mer att peta in bollarna. Det var väl inga supermål direkt men kul att göra hattrick såklart.

Poängen innebär att Dalen befäster sin slutspelsplats och utökar avståndet till Malmö som jagar bakom. Malmö som förlorade mot Täby.

— Det var väldigt viktiga poäng. Vi är inne i en väldigt viktig period där vi måste ta de här poängen för att komma till slutspel. Folk vet att det är viktiga matcher. Det gör att vi jobbar väldigt hårt och vi har verkligen bestämt oss att i år ska vi till slutspel. Vi har det i egna händer och ska ta oss dit.

Vad skulle det betyda att ta sig till slutspel? 

— Det skulle betyda väldigt mycket. Vi har ju inte kommit till slutspel på några år så det skulle betyda mycket för laget. Första steget är att ta oss dit så får vi ta det vidare därifrån, avslutar Törnqvist.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar