IBF Göteborg Dam

Assistrekord av Wijk: ”Alltid kul att slå rekord”

Assistrekord av Anna Wijk. - Jag gillar att spela fram mina medspelare, säger Wijk.

50 assist den här säsongen inför matchen mot Göteborg. Då spelade Anna Wijk fram Johanna Hultgren till 1-1, Malin Alkelöw till 1-2 och även Frida Bäfve till 2-5. Tre assist som innebär att Anna Wijk blir historiskt som den spelare som gjort flest assist i SSL Dam under en säsong. På 22 matcher har Wijk gjort 53 assist. Ett rekord som hon med fyra matcher kvar tar över efter Täbys Moa Tschöp som förra säsongen gjorde 52.

— Det är alltid kul att göra rekord och det är kul att det uppmärksammas. Jag är ju en framspelare så det blir ju lite extra när jag får ta det här rekordet, säger Anna Wijk.

Tidigare under säsongen passerade Wijk även 500 assist totalt i SSL och att spela fram sina medspelare är något hon hellre gör än att själv göra mål.

— Jag gillar att spela fram mina medspelare. Jag väljer ju ofta att spela fram bollen även om jag har ett bra avslutsläge själv. Jag har så bra målskyttar runt om mig som oftast trycker dit bollarna. Men visst, det syns ju även på mitt målkonto. Jag har väl gjort 12 i år det är väl lite väl lite kanske.

Färre mål men desto fler assist. Många av dem till sina kedjekamrater Johanna Hultgren och Malin Alkelöw. 53 assist totalt varav 21 av Wijks passningspoäng har varit till Hultgren och 20 har varit till Alkelöw.

— Ja, det är en tacksam uppgift att ha dem bredvid mig. Nu är det ju hot på båda sidor med både right och left så det finns många möjligheter att spela fram.

Matchen mot Göteborg vanns med klara 7-2.

— Det vare en väldigt svår match. Göteborg parkerade bussen rejält och låg och täckte mycket skott. Vi skapade lägen men hade svårt att komma fram till bra målchanser. De hade en bra målvakt idag också. Men det var tre poäng och det var tre poäng vi skulle ta.

Foto: Per Wiklund

Vad är status på Mora med några matchen kvar till slutspelet? 

— Jag tycker vi fortsätter ta steg i rätt riktning och hitta mer och mer rätt. Efter matchen mot IKSU så har vi kommit mer rätt i det bortsett från ett litet bottennapp mot Täby. Förra helgen mot Endre gör vi en stabil insats och vi är väl förberedda inför slutspelet.

Nästa helg spelar KAIS Mora mot Pixbo Wallenstam som ligger en poäng efter i tabellen. En match som förmodligen blir avgörande för vilket lag som slutar tvåa i tabellen efter IKSU.

— Det blir ju som en slutspelsmatch viket är bra. Vi spelar om andraplatsen som vi både gärna vill ha. Det är perfekt att få en sådan tät match mot ett så bra motstånd så nära inpå slutspelet. Det blir som en extra slutspelsmatch där vi måste komma upp i nivå.

Varför är det så viktigt att komma tvåa? 

— Jag räknar med att vi ska ta oss till semifinal och där är det såklart bra om vi kunde ha hemmafördel. Det är ju täta matcher och mycket resor där en extra hemmamatch gör mycket.

Att slippa IKSU i en semifinal spelar inte in i viljan att komma tvåa? 

— Nej det skulle jag inte säga. Vi fokuserar inte på vilka vi kan få och ska vi vinna guld ska vi kunna vinna mot alla lag oavsett om det är i semifinal eller final. Vi vill komma två för att få hemmafördelen vilket är det viktiga för oss, säger Wijk.

TV: Se målen från matchen mot Göteborg här

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar