Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Wijk: ”Inte vi i laget som tagit beslutet”

I torsdags meddela KAIS Mora att de sparkar tränare Christoffer Suominen - en tränare som varit uppskattad av spelartruppen.

I torsdags meddelade SM-guldutmanaren i ett pressmeddelande att de sparkar tränare Christoffer Suominen. I pressmeddelandet framförde KAIS Mora att främsta orsaken att Suominen får gå är att klubben bedömt att rollfördelningarna i ledarstaben måste bli tydligare för att klubben ska kunna vinna SM-guldet 2019. Ett beslut som spelartruppen och lagkapten Anna Wijk tycker är tråkigt.

— Det är såklart tråkigt att ledarstaben spricker som den gör och att Stoffe lämnar. Det är inte vi i laget som tagit beslutet utan det är styrelsen. Vi har uppskattat Stoffe som tränare och har haft stor nytta av hans kompetens. Han är duktig innebandymässigt och jag kan säga att han har utvecklat mig personligen i mitt spel på flera sätt. Han är bland annat duktig på detaljer och det har vi haft nytta av, säger KAIS Moras lagkapten Anna Wijk.

Det låter som ni spelare varit nöjda med Christoffer? 

— Vi ville ju ha en ny röst som kompletterar Roger som vi har haft i många år. Det fick vi in och Stoffe har kommit in med nya bra tankar och idéer. Vi har justerat lite i hur vi spelar och i spelsystemet. Förändringar som har har utvecklas oss som lag.

Har ni spelare varit involverade i beslutet? 

— Det är ett beslut från styrelsen, så varför han fick gå får ni fråga dom eller vår sportchef om.

Hur ser du på att han får sparken och dessutom så nära slutspelet? 

— Det är tråkigt att det som sker och att det kommer så pass tätt inpå slutspelet. Men det går inte att gräva ner sig i det utan vi har några matcher kvar och sedan slutspel som vi blickar framåt mot. Vi får ta beslutet som är och jag som lagkapten får en viktig att få med laget framöver. Det är gilla läget och köra på mot SM-guldet som fortfarande ska vinnas. Roger och Lollo är två jättebra tränare men det är tråkigt för Stoffe och att han fick gå.

Utan Suominen som tränare men fortsatt spel fortsätter ligatvåan KAIS Mora seriespelet på söndag med en riktig toppmatch mot Pixbo Wallenstam. Ligatrean Pixbo ligger bara en poäng bakom Mora i tabellen när det återstår fyra matcher.

— Det ska bli en jätterolig match. Det är en viktig match och blir helt avgörande om andraplatsen och hemmafördel. Vi kommer gå all in för att vinna den matchen, avslutar Wijk.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar