Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Ung back förlänger med Dalen

Den unga backen Ellen Berglund skriver nytt kontrakt med Dalen.

I den andra periodpausen mellan Dalen och Helsingborg i herrarnas SSL passade Dalen på att presentera en kontraktsförlängning i damlaget. Det är den unga backen Ellen Berglund, född 1999 som skrivit på för två nya år med klubben.

— Vi är så klart väldigt nöjda med att Ellen vill fortsätta hos oss och vi är övertygade om att hon kommer att vara en viktig kugge i vår lagmaskin under kommande år, säger sportchef Christer Jernberg i ett pressmeddelande.

Berglund som har Sandåkers SK spelade sina första matcher i IBF Dalen redan säsongen 2014/15 och har sedan gått genom juniorlagen och spel i Allsvenskan för att förra säsongen göra sin första hela SSL-säsong. Den här säsongen har hon gjort 6 mål och 2 assist från sin backplats.

— Det känns som helt rätt beslut, jag trivs oerhört bra i laget med alla spelare och jag ser fram emot de kommande säsongerna. säger Ellen Berglund.

Tränare Henrik Wilhelmsson är såklart glad över kontraktsförlängningen.

— Ellen har gått från sin moderklubb Sandåkern via vårt allsvenska lag till att idag vara en spelare som etablerat sig i SSL. Hon är en spelare som under sina två år i SSL tagit stora kliv i sin utveckling som spelare. Hon är en tvåvägsback som både är en stark bollvinnare och har verktygen i spelet att vara ett hot i vårt offensiva spel. Jag tycker även att hon svarat bra på vår fysträning på Umeå Performance Center under vårt första år där och förhoppningsvis kommer den utvecklingen att fortsätta så, säger Dalen tränare Henrik Wilhelmsson.

Dalen spelar på tisdag Umeåderby mot IKSU.

Ellen Berglund, IBK Dalen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar