Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Landslagsmålvakten förlänger med Dalen

Landslagsmålvakten Matilda Wirthig förlänger.

Dalen fortsätter att presentera förlängningar med spelare i avslutningen av säsongen. Senast att skriva på ett nytt kontrakt är landslagsmålvakten Matilda Wirthig som skriver på för två nya år.

—Det är ett kanonbesked för oss såklart. Matilda är en spelare som personifierar IBK Dalen och enligt mig seriens absolut bästa målvakt. Med Matildas signatur klar så börjar det se väldigt bra ut i truppen inför kommande säsong, säger Dalens sportchef Christer Jernberg.

23-åriga Wirthig som spelat i Dalen i hela sin karriär debuterade i a-landslaget under förra säsongen. I januari vaktade hon målet när Sverige vann VM-kvalet.

— Jag tycker att IBK Dalen har en fin tradition att få fram bra målvakter på högsta nivå. Både Mirja Viklund och Malin Marklund fick göra sin a-landslagsdebut när de spelade i Dalen. Nu känns det extra kul att Matilda tagit steget upp bland målvakterna som slåss om en landslagsplats eftersom hon är en spelare som fostrats i Dalens ungdomsverksamhet. Hon har fortsatt sin positiva utveckling och varit enormt viktig för vårt försvarsspel när vi i år valt att flytta fram våra positioner lite i försvarsspelet. Hon är en spelare som älskar att tävla varje träning och match för att hela tiden bli bättre vilket utvecklar både henne och vårt lag, säger IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson. 

Själv ser Wirthig fram emot att fortsätta utvecklas i Umeå och Dalen.

— Jag trivs jättebra och det känns som en bra miljö att fortsätta utvecklas i, säger Wirthig.

Ikväll tisdag väntar Umeåderby mot IKSU för Wirthig och Dalen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar