Foto: Piotr Matusewicz, IFF
#ibsilly

Norsk 18-åring till Pixbo Wallenstam

Debuterade med en SSL-match förra säsongen - norsk 18-åring klar för Pixbo Wallenstam.

18-åriga Rikke Ingebrigtsli Hansen från Norge gjorde förra säsongen sin SSL-debut mot Warberg när hon gjorde ett inhopp i Pixbo Wallenstam och spelade en match. Nu står det klart att norskan är klar för Pixbo Wallenstam nästa säsong vilket hennes nuvarande klubb Tunet skriver på sin facebooksida:

— Vi önskar Rikke mycket lycka till och vi ser fram emot att följa henne i Sverige. Vi ser också fram emot att se Rikke i sina sista matcher i lila och guld i NM-slutspelet som börjar nästa helg innan hon sätter kurs söderut mot Göteborg.

På 18 matcher i norska högstaligan har hon gjort 33 mål och 29 assist vilket var bäst i hela Norge. I höstas debuterade hon blått 18 år gammal för det norska landslaget och hon var även med och spelade VM-kval i slutet på januari. Då gjorde hon sex mål och tre assist. Ett av målen var mot Sverige när Norge förlorade med 17-1.

Rikke Ingebrigtsli Hansen har besökt Pixbo Wallenstam flera gånger och 2015 tilldelades hon deras stipendie Star Camp stipendiet. När hon besökte klubben förra säsongen utryckte hon en vilja av att få spela i SSL.

– Jag var sex år när jag började. Det blev innebandy för att det var en populär sport där jag bor. Jag känner ingen press alls för att det gått bra hittills. Det är kul att testa utmaningar hela tiden. Att få spela SSL och uppleva en SM-final är målet i framtiden, sa Rikke då.

Rikke Ingebrigtsli Hansen i mitten när hon besökte Pixbo säsongen 2017/18

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar