Foto: Per Wiklund
#ibsilly

EXTRA: KAIS Mora förstärker ledarstaben – rutinerad tränare tar över

KAIS Mora förstärker ledarstaben inför avslutningen.

I början av mars med bara fyra matcher kvar innan slutspelet meddelade KAIS Mora att de sparkade tränare Christoffer Suominen. I pressmeddelandet som då gick framförde Mora att främsta orsaken till detta är att klubben bedömt att rollfördelningarna i ledarstaben måste bli tydligare för att klubben ska kunna vinna SM-guldet 2019.  Ett beslut som togs av styrelsen i Mora då spelarna var nöjda med Suominens arbete.

— Det är inte vi i laget som tagit beslutet utan det är styrelsen. Vi har uppskattat Stoffe som tränare och har haft stor nytta av hans kompetens. Han är duktig innebandymässigt och jag kan säga att han har utvecklat mig personligen i mitt spel på flera sätt. Han är bland annat duktig på detaljer och det har vi haft nytta av, sa KAIS Moras lagkapten Anna Wijk.

LÄS MER: Wijk: ”Inte vi som tagit beslutet” 

Nu är en ersättare till Suominen klar för KAIS Mora och ledarstaben utökas därmed igen med ytterligare en person. Det är rutinerade tränaren Ulf Hallstensson som skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker till och med SM-finalen den 27 april.

— Vi har väntat på att denna lösning skall bli klar och är glada att det nu äntligen har löst sig och att Ulf ansluter till oss! Vi får in en kraft som varit med i flertalet stora matcher och som kommer bidra med stor kunskap och erfarenhet, säger KAIS Moras tränare Roger Jonsson och Lollo Olsson till lagets hemsida.

Ulf Hallstensson som varit förbundskapten både på dam- och herrsidan har de senaste åren jobbat med Svenska Innebandyförbundet i utvecklingsfrågor av eliten. Nu lämnar han det uppdraget och ska försöka leda KAIS Mora till ett SM-guld.

— Vi har under en tid försökt få till denna lösning, och vi är glada att vi lyckats. Vi hoppas att Ulfs erfarenhet och sinne för detaljer ska komplettera det fantastiska arbete som utförts av spelare och ledare hittills under säsongen och att det ger den energi som krävs för att gå hela vägen, säger ordförande Anders Forsberg.

Ligaspelet avslutas på lördag när KAIS Mora möter Dalen på bortaplan. Sedan tidigare är det klart att Mora slutar tvåa i tabellen bakom IKSU.

Ulf Hallstensson. Foto: Per Wiklund

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar