Foto: Per Wiklund
Endre IF

Endre starkast i tredje igen: ”Vi är bättre tränade”

Ny stark avslutning av Endre mot Täby - tränare Iversjö ser ett bättre tränat lag som en klar anledning.

Den på förhand mest ovissa kvartsfinalserien mellan Täby och Endre startade under torsdagskvällen. En repris på de senaste säsongerna kvartsfinaler och det blev direkt så jämnt och ovisst som vi förväntade oss.

— Jag tycker att det är en slutspelsmatch deluxe och jag tycker det är jäkligt roligt. Det blir spännande och det två bra lag som kämpar i 60 minuter. Sedan är jag väldigt glad att vi går segrande ur det idag. Men ja, det är häftigt med slutspel, säger Iversjö.

Täby chocköppnade med mål redan efter 14 sekunder. En ledning som efter att Endre först kommit ikapp utökades igen till 4-2 efter två perioder. I tredje vände Endre först till ledning 6-5 efter att Linnéa Wallgren fullbordat ett hattrick. Efter kvittering klev lagkapten Sara Steen fram och avgjorde med dryga minuten kvar av matchen.

— Jag tycker att vi går in i tredje och gör saker tillsammans på ett annat sätt än vad vi gör i andra perioden där vi är sämre. Vi får utdelning i tredje också men framförallt så är det att vi gör saker tillsammans.

TV: Se Sara Steens avgörande mål här 

Återigen var Endre som starkast i tredje perioden mot Täby likt de två ligamatcherna. De tidigare matcherna har Endre vunnit den tredje perioden med 3-1 och 4-0.

— Vi är bättre tränade än tempo. Jag upplever det i tredje i att vi orkar på ett annat sätt. Vi har ju också en väldigt god plusstatistik på dem i tredje perioder och återigen så gör vi det bra där.

Ni känner av det?

— Ja jag tycker verkligen det. Vi går på fler spelare och har fler formationer som levererar och orkar köra på matchen igenom.

Vad kan en bortaseger innebära för framtida kvartsfinaler? 

— Nej men det betyder inte så mycket mer än att vi definitivt får spela två matcher inför vår fantastiska hemmapublik ifall det skulle behövas. Men annars är det en seger och så blickar vi mot lördagens match. Det går inte att tänka längre bara för att vi har en bortaseger.

Nästa match är redan på lördag, då på Gotland och Iversjö tror att publiken kan förvänta sig något liknande.

— Det blir nog sådana här matcher framöver också. Det är så tajt mellan lagen och det kan lätt bli sådana här matcher. Det var roligt idag och jag domarna ska beröm. Det blir bra tryck matchen igenom.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar