Foto: Magnus C Lydahl
Endre IF

Omvänt i kvartsfinal två – Täby starkast i tredje

Kvitterat av Täby - Sara Attermo med hela fyra mål.

I första kvartsfinalen var det Endre som avslutade bäst genom att återigen vinna den tredje perioden och därmed även matchen. I match två var det ombytta roller och istället Täby som avslutade bäst.

— Idag kändes vi starka i slutet. Vi gick på lite fler folk i början och jag vet inte om det var det som gjorde det. Men vi hade en väldigt bra känsla i tredje och det brukar ju vara den som är först till sju mot Endre som vinner, säger Täbys Sara Attermo.

Segerorganisatör var just Sara Attermo som försa avslutade den andra perioden med att kvittera till 4-4 och i den tredje perioden gjorde hon hela tre mål.

— Det var väl himla kul. Jag njuter idag och det kändes jättebra hela tiden. Framförallt på slutet när jag kunde göra målen också som blev viktiga.

Precis som i match blev den jämn och intensiv match.

— Det är jättejämnt idag precis som i första matchen. Det svänger fram och tillbaka och vi växlar att ha initiativet i matchen. Det är jättekul och precis såna här matchen man vill spela. Det här kan mycket väl två fem matcher.

Efter den första kvartsfinalen kommenterade Endres tränare Tom Iversjö att de var bättre tränade än Täby och därför kunde gå om och förbi i den tredje perioden. Idag var det istället Täby som avslutade starkast och Attermo har inte mycket för snacket att Endre skulle vara bättre tränade.

— Orken är inga problem för oss. Det finns väl ingen på den här nivån som inte är vältränad. I förra matchen var det väl mer att vi sprang väldigt mycket onödigt och då framförallt i den första perioden. Vi har lite övertända och de fick oss att ta löpningar som är helt onödiga som inte behövs. Det gör vi bättre idag och springer och jobbar smartare och då är vi starkare på slutet.

Vad talar för att ni tar er till semifinal? 

— Att vi nu har tillbaka hemmafördelen. Det här kan mycket väl gå till fem matcher. Jag tycker också att vi är snäppet vassare än Endre, avslutar Attermo.

Kvitterat till 1-1 i matcher och nästa match spelas på måndag.

TV: Se målen från matchen här

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar