Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

För tredje gången – KAIS Mora nollade JIK

För tredje gången den här säsongen höll Amanda Hill och KAIS Mora nollan mot Jönköping.

Första kvartsfinalen till förlängning efter upphämtning av KAIS Mora. Kvartsfinal två fick en helt annat matchbild när KAIS Mora för tredje gången den här säsongen nollade Jönköping och vann med 5-0.

— Vi är jättenöjda med dagens match. Förutsättningarna ändrades ju bara timmar innan med Hultgrens avstängning och så har vi Tess (Therese Karlsson) och Elin (Reinestrand) sjuka. Vi hade ju olika planer för ifall hon skulle bli avstängd. Såklart är vi nöjda med hur vi genomför matchen. Vi är disciplinerade i stort sett hela matchen, säger KAIS Moras tränare Roger Jonsson.

Noll insläppta tyder på ett bra försvarsspel? 

— Vi åkte iväg och spelade en typisk bortamatch idag där vi skulle spela extremt disciplinerat. Vi ville lägga över det lite mer på Jönköping och se om de kunde föra spelet samtidigt som vi skulle vara kompakta i egen zon och det gick ju som planerat.

Nollan var KAIS Moras och målvakten Amanda Hills tredje mot Jönköping den här säsongen.

— Jag tycker hon gör en jättebra match idag. När vi spelar som vi gör i egen zon vet hon precis vart Jönköping kommer att få ta sina avslut och då blir det bra. När vi missar i det spelet så får hon agera och briljera några gånger.

Spelmässigt bättre överlag idag jämför med första? 

— Det var skillnad idag så är det. Många spelare höjde sen från senast.

Segern innebär att KAIS Mora nu har 2-0 i matchen och kan avgöra på hemmaplan i nästa match. En seger som i så fall skulle ge några extra dagar av träning innan seminfinalerna.

— Planen är lagd för att det kan bli fem matcher och är anpassad efter det. Men det är klart att man hellre avgör hemma i nästa match. Då kan vi byta ut matcherna mot träningar med högre belastningar och fokus på semifinal direkt, avslutar Jonsson.

TV: Se målen från matchen här 

Nästa match där KAIS Mora kan avgöra spelas på tisdag i Mora. Då är även Johanna Hultgren tillbaka efter sin avstängning:.

LÄS MER: Johanna Hultgren stängs av efter armbåge 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar