Endre IF

Drömmål lyfte Endre: ”Mitt snyggaste i år”

Endre ryckte efter drömmål - chans att avgöra på hemmaplan.

Täby tog ledningen, Endre vände tillbak och kvartsfinal tre inleddes så jämn som de två senaste som både resulterat segrar för bortalaget. Då klev Anna Moberg fram i början av den andra perioden och skickade upp ett drömmål med en backhandknack i bortre kryss fram till ledning 3-2.

— Jag blev nästan lite chockad. Jag brukar gå runt och göra lite backhand på uppvärmningen men det är sällan det kommer till på match. Det var kul att det blev nu, säger Moberg om målet.

Lite av ett drömmål?

— Ja men jo det får man säga. Det är mitt snyggaste i år i alla fall.

Anna Moberg firar sitt drömmål fram till ledning 3-2. Foto: Per Wiklund

Målet lyfte Endre som där tog över matchen mer och mer. Elin Roos utökade bara dryga minuter senare och även om Täby reducerade så kom Endre in i ett flow och gick ifrån till ledning 8-4.

— Det släppte efter det målet. Vi kunde spela lite mer på självförtroende och det flöt bara på. Efter det så gick nästan allting in ett tag där. Vi är sjukt effektiva där och tar tillvara på våra chanser och det gör vi att vi kan ifrån med några måls ledning till tredje och en skön känsla.

Ni satte matchen där?

— Ja men det tycker jag nog. Vi vågade spela ut lite mer och fick några bollar. Sedan blev det som alltid när man leder med några bollar inför tredje att man vill inte sluta spela men man vill inte heller chansa. Det blir ju lite avslaget såklart. Men starkt att vi kunna hålla det så kontrollerat.

Tredje perioden blev med statisk med ett Täby som jagade reducering mot ett Endre som kontrollerat lyckades vinna på bortaplan.

— Jag tycker att vi är starkare i lugnet med boll. De spelar ganska mycket på kontring och lite chansningar och vill slå långa diagonaler. Deras spel är mer att de väntar på att vi ska göra misstag. Där tycker jag att vi har blivit starkare och starkare varje match att värdera våra lägen, hålla i boll och vara tunga.

Ni känner er trygga spelmässigt? 

— Vi vet ju vad som komma skall. Det är klart att de har inövade mönster men det är lite samma sak i kontring och att de gärna vill slå den snabbt över i diagonal där de har många duktiga rightare. Det känns som vi har lite mer mönster.

Vinsten innebär 2-1 i matcher för Endre som nu har chansen att avgöra på hemmaplan och därmed gå till semifinal.

— Vår publik är såklart skitkul att spela för och det kommer göra oss extra taggade som vi drar nytta av nästa gång. Det vore kul att avgöra hemma. Jag har bra spelat en semifinalserie under mina säsonger här så det är dags för semifinal nu, avslutar Moberg.

TV: Se målen från matchen här 

Foto: Per Wiklund

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar