Foto: Per Wiklund
Endre IF

Täby till semifinal: ”Visade att det var vi som var bättre tränade”

Täbys lagkapten Jennifer Stålhult konstaterar att det var de som var bäst tränade - Täby vidare till semifinal.

2-2 i matcher och idel bortasegrar i den jämna kvartsfinalserien mellan Täby och Endre. Då bröt hemmalaget trenden och tog sig vidare till semifinal.

— Det är fantastiskt. Otroligt skönt att vi tar det här efter fem tuffa matcher. Någonstans så visar det sig i slutändan att det var vi som var lite bättre tränade än Endre och därför vinner vi. Det var väldigt skönt att få visa det, säger Täbys lagkapten Jennifer Stålhult som pik till uttalandet från Endre tränare efter första matchen.

Tom Iversjö kommenterade då efter första segern:

— Vi är bättre tränade än Täby. Jag upplever det i tredje i att vi orkar på ett annat sätt. Vi har ju också en väldigt god plusstatistik på dem i tredje perioder och återigen så gör vi det bra där, sa Iversjö.

Istället var Täby som vann match fyra med hela 12-5 på Gotland i torsdags och idag blev segern 8-4.

— Det blir tydligt att vi är bättre tränade. Jag tycker även att vi både i förra matchen och den här spelar med ett otroligt lugnt. Vi följer exakt det vi ska göra och känner oss trygga i det och jag tror det är det som avgör.

Matchen fick en avvaktande inledning och det märktes tydligt att det var femte avgörande match. Täby tog ledningen i slutet på den första perioden. En ledning som utökades till 3-0 tidigt i den andra perioden där Täby fick kontroll.

— Det var superviktigt idag att få ledningen. Man vet ju själv hur det är att ha tre mål i baken och det är ju inte jättekul. Sedan fortsätter man alltid göra men det är klart att det blev tufft för Endre där. I andra så sätter sig matchen bättre och vår ledning tvingar de att agera medan vi kan spela vidare i det spel vi är trygga i. Återigen, det är tryggheten som gör att vi vinner.

Ny seger alltså för Täby i kvartsfinal mot Endre efter 3-2 i matcher. Starten på slutspelet blev dock struligt när Täbys ledarstab hoppade av bara dagar innan. Nu har laget kommit samman.

— Det finns ju alltid positiva delar att ta med sig av det också. Man hade en förhoppning att vi skulle gå ihop som grupp och det har vi absolut gjort. De var kanske bra att vi fick fem tuffa matcher nu för att få ihop gruppen.

Nu väntar tuffast möjliga motstånd i semifinalen då Täby ska möta seriesuveränen IKSU.

— Allt kan hädan ett slutspel. Nu får vi ladda och börja tänka på hur vi ska göra för att vinna över IKSU.

Vad krävs för att lyckas rubba IKSU?

— Det är återigen en otrolig disciplin. Men det går absolut att vinna över dem. Vi får inte tappa på något i det hårda jobbet och spela disciplinerat så ska vi göra match av det. Det kommer absolut bli en hård nät att knäcka men vi är redo för den fajten, avslutar Stålhult.

TV: Se målen från matchen här 

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar