#ibsilly

Dalen värvar från Linköping: ”Väldigt roligt att återigen få spela i SSL”

Dalen värvar Caroline Hansen från Linköping.

Förra veckan gjorde Dalen klart med unga talangen Emma Bäcklund från Skellefteålaget Kågedalens AIF. Nu presenterar klubben nästa nyförvärv i Caroline Hansen som lämnar Allsvenska Linköping.

— Det känns otroligt roligt och inspirerande att flytta till IBK Dalen och Umeå. Jag fick ett väldigt gott intryck av föreningen och det känns roligt att komma till innebandyns huvudstad. Efter att ha spelat ett år i allsvenskan känns det väldigt roligt att återigen få spela i SSL, med och mot de bästa. Det har alltid varit jämna och roliga matcher mot Dalen när jag spelat i Linköping och det känns spännande att nu få representera Dalen. Jag längtar redan till att flytten går och att jag får lära känna laget bättre och att säsongen ska starta, säger Caroline Hansen till Dalens hemsida. 

Hansen var med och spelade med Linköping i SSL säsongen 2016-2018. Den gångna säsongen gjorde hon 21 mål och 16 assist i Allsvenskan.

— Att jag valde Dalen beror på att jag fick ett väldigt gott bemötande och fick en väldigt bra bild av laget och föreningen. Det kändes som vi hade samma målsättning och tankar på hur man tar sig dit. Jag har också hört väldigt gott om Dalen som förening och om tjejerna i laget. Känner ju Dalen-ikonen Linn Mikaelsson sedan tidigare och vill inte missa chansen att få spela med henne (vilket känns betydligt roligare än att mötas i sarghörnen).

Tränare Henrik Vilhelmsson får här in en spelare som är användbar på flera positioner.

— Caroline har under de senaste säsongerna varit en viktig spelare i Linköping både under det senaste året i allsvenskan och även tidigare i SSL. Hon är en spelare som kan vara användbar på flera positioner i vårt spel och känns väldigt trygg i spelet med boll. Carolines målmedvetenhet att både vilja utveckla sig själv men även laget känns som en väldigt viktig injektion i vår fortsatta utveckling av laget, säger Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar