#ibsilly

Dalen värvar från nedflyttade Örnsköldsvik

Örnsköldsvik åkte ur SSL - kvar i högstaligan blir Elina Hirvi som värvas till Dalen.

Örnsköldsviks sejour i SSL blev ettårig och laget åkte ur SSL. Kvar i ligan blir den tidigare U19-landslagsspelaren Elina Hirvi som värvas till Dalen.

— Flytten till IBK Dalen känns bara jätterolig! Jag tycker att laget och allt som jag sett hittills känns jättebra och jag är taggad på att flytta dit. Såklart känns det lite konstigt att flytta hemifrån när man bott hemma hela livet men som sagt är jag bara taggad och vill helst flytta upp redan imorgon säger Hirvi i ett pressmeddelande.

Den unga rightaren gjorde 8 mål och 2 assist under sin debutsäsong i SSL och är Dalens tredje nyförvärv.

— Jag fick ett väldigt bra intryck därifrån och dom känns väldigt seriösa vilket jag tycker om. Även fast jag tyvärr inte hunnit komma upp så mycket så ser man att dom är ett super härligt gäng som man kommer ha väldigt kul med.

På meritlistan finns även 4 matcher med U19-landslaget. Nu väntar alltså fortsatt spel i SSL med Dalen som förra säsongen gick till slutspel.

— Trots att bara är 19 år har hon under de tre säsonger hon spelat i Örnsköldsviks damer bidragit mycket i framförallt det offensiva spelet. Jag tror att Elina kan fortsätta sin positiva utveckling som spelare hos oss och att hon med en bra försäsong kan ta nästa steg som spelare. Elina är en rightfattad spelare som är duktig på att hitta de farliga ytorna i anfallszonen vilket kan bidra ytterligare till att göra vårt offensiva spel ännu bättre, säger tränare Henrik Vilhelmsson.

TV: Se när Elina Hirvi gör mål på straff mot Endre

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar