Foto: Per Wiklund/Privat
#ibsilly

Målvakt lämnar JIK – klar för Pixbo Wallenstam

Elin Pettersson lämnar Jönköping - värvad till Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam har gjort klart med en ny målvakt till nästa säsong. Det är Elin Pettersson som lämnar SSL-konkurrenten Jönköping för Pixbo.

– Det känns otroligt bra att Elin valt att skriva på för oss. Vi har följt hennes spel och utveckling under en längre tid och det var nu dags att få över henne till oss. Elin matchar precis den kravprofil vi har på våra spelare; seriös, prestationsinriktad och öppen för att utvecklas. Hon kommer passa mycket bra in i vårt lagbygge till nästa säsong, Fredrik Larsson, en av sportcheferna för Pixbo Wallenstam i ett pressmeddelande.

Elin Pettersson började sin karriär i Västerås och byter nu SSL-klubb och stad från Jönköping till Göteborg och Pixbo Wallenstam.

– Valet föll på Pixbo Wallenstam för att jag kände att jag behövde ett miljöombyte innebandymässigt och just Pixbo Wallenstam känns som en väldigt bra miljö att utvecklas i. Dessutom känns det som en väldigt proffsig och erfaren förening. Det är alltid ett svårt beslut att ta när det handlar om att byta förening och stad. Men när Pixbo Wallenstam hörde av sig kändes det ändå ganska självklart då jag alltid haft ett öga på dem som förening och för att jag alltid ha velat spela där, säger Pettersson.

En bidragande orsak är Pixbo satsning på målvaktstränare.

— Ett annat plus är att det finns en väldigt engagerad och driven målvaktstränare i ledarstaben som gör det extra motiverande för mig som målvakt, det är något jag inte haft tidigare.

Målvakter brukar vara kända för att vara lite ”egna”, vad har du som är ”eget”?

– Jag har en energi som få, är väldigt pratglad och har alltid ett leende på läpparna. Jag brukar få höra att jag är överallt och ingenstans. Annars är det väll som många andra målvakter, att man har sina rutiner inför match som man alltid utför.

Målvaktstränaren Elin syftar ovan är Pontus Boman och han ser fram emot att få jobba tillsammans med Elin.

– Det är jättekul att hon väljer att komma till Pixbo Wallenstam. Hon är en skolad målvakt med en brinnande passion för målvaktsrollen och jag ser en stor potential i henne. Elin kommer att bilda en formidabel duo tillsammans med Lara Heini, säger Boman.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar