Foto: Idrottsfoto
IBF Falun

Vi ska röra oss runt deras tunga spelare

17-2 stod det på tavlan när IBF Falun avslutade matchen i onsdags mot AIK. Nu väntar ny drabbning imorgon lördag mot ett Linköping som inlett säsongen svagt. Tränare Thomas Brottman har förutsättningarna klara. - Det kommer bli jättetufft. Det är ett av Sveriges bästa lag och det blir på en annan nivå. Det ska bli kul att möta Linköping, säger Thomas Brottman.

17-2 mot AIK, var det en match där allt stämde? 

– Nja, vi har spelat bättre spelmässigt. Men vi har bra energi och fart vilket gör att även om vi gör misstag så är vi snabba och äter upp den och kan köra på. Men vi har gjort många bättre matcher.

Hur har ni ställt om från en sådan storseger? 

– Vi vilade igår och matchförberedande träning ikväll. Men jag litar på att spelarna är så professionella och tar för givet att de lagt den matchen bakom sig. Nu gäller träningen ikväll där vi går igenom Linköping. Framförallt handlar det om att att göra rätt grejer. Vi har inte riktigt de kilona och då gäller det att vi rör oss kring deras tyngre spelare och skapar oro. Bra fart på benen och bollen är det som gäller på lördag.

Är det någon i laget som imponerat mer på dig i inledningen av säsongen? 

– Casper Backby har gjort det bra. Han gör det vi förväntar oss av honom och har tagit steg framåt. Även Simon Palmén ser fräsch ut. Han är bättre fysiskt och poängen kommer snart lossna även för honom.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar