Foto: Idrottsfoto
AIK IBF

Mer ansvar för Joakim Olsson

6 poäng på de inledande matcherna för AIK som förutom storförlusten borta mot Falun har inlett säsongen starkt. Nyförvärvet från Storvreta är än så länge nöjd. - 6 poäng är vi nöjda med. Det kommer vara mycket upp och ner men att ha inlett så bra i vår egen hemmaborg är positivt, säger Joakim.

Kommer vi få se ett AIK som är upp och ner under hösten? 

– Inledningsvis kommer vi nog blanda och ge lite innan spelet har satt sig. Att det skulle bli svårt mot Falun visste vi om men 17-2 var lite för mycket. Det gäller att vi hittar jämnheten. Men i Solnahallen ska det vara oerhört svårt för alla lag. Det är vår hemmaborg.

Du är ny i AIK i år, senast åren i Storvreta. Har du kommit in i AIK som du önskar? 

– Min säsongsinledning har varit okej. Det är mycket nytt för mig också och en inlärningsperiod. Största omställningen är en ny roll i ett nytt lag och där tar det ett tag innan jag kan leverera som jag önskar. Men det är spännande!

Vad framförallt är största skillnaden mot din tid i Storvreta? 

– För mig är det att här ska jag ta mer ansvar. Med min erfarenhet från Storvreta och att jag spelat många större matcher så har jag ett större ansvar mot laget och de yngre spelarna. De nya yngre spelarna kan ta del av min erfarenhet och det tycker jag är kul och spännande. Vi kommer åka på torskar i år och där gäller det att vi inte gräver ner oss.

Match mot Karlstad imorgon. Justerar ni ert spel något? 

– Vi har inte pratat om det än men kan komma. Det är Binge (Magnus Jäderlund) som har stenkoll på det där och ibland så kommer det något extra att tänka på. Annars har vi en bra känsla inför matchen. Solnahallen är vår hemmaborg och det ska vara svårt att möta oss där. Vi ska leverera varje gång på hemmaplan och det krävs ett rejält jobb i alla matcher.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar