SSL-Herr

Grundspelet sitter för Dalen

5:a ifjol och för nyförvärvet Mattias Wallgren är det bara SM-guld som gäller. Wallgren som ser fram emot att bidra mycket till laget. – Jag kommer tillföra att det blir jobbigare för motståndarna att möta Dalen i år med fysiskt spel, säger Mattias Wallgren.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit lång, väldigt lång. Jag har tränat på nere i Varberg tills vi flyttade och laget har tränat på bra. Jag är otroligt laddat för en intensiv säsong med båda Dalen och förhoppningsvis även landslaget.
Spelmässigt så har försäsongen varit upp och ner från vår sida. Vi har visat prov på det vi kan och nyckeln blir att vi hittar en jämn hög nivå. Vi har visat att vi kan spela fin innebandy, nu gäller det att göra det i varje match.

 

Vad ska man se upp med hos Dalen?
– Vårt varierande spel. Vi har ett grundspel som sitter eftersom många har spelat här i flera år. De nya har kommit in i det bra. VI kommer inte heller vara fega att gå framåt och förändra matchbilder om det finns läge.

 

Vad har ni för målsättning med säsongen?
– Klubben har som målsättning att komma till slutspel och sedan är som alltid alltmöjligt Men för mig är det SM-guld som gäller, det är det som driver mig.

 

Du är ny till Dalen i år. Vad vill du bidra med?
– Jag kommer tillföra att göra att det blir jobbigare att möta dalen med fysiskt spel. Jag känner också att jag har goda ledaregenskaper och rutin vilket kan bli nyttigt. Det bästa att ha en fin balans av ungdomlig entusiast och rutin.

 

Vilka vinner SM-guld?
– Det är jättesvårt. Det är många lag som har potential i år att utmana om gulder. Storvreta, Falun och Linköping. Det är ju en påfrestande säsong med många matcher, landslagsuppehåll, derbygrupper. Det kommer slita på trupperna och då ligger Storvreta farligt till.
5 snabba
Vem är mest vältränad?
Jag själv! Mattias Wallgren.
Vem är bäst taktiskt?
Ketil Kronberg
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Lukas Harnesk
Vem tillför extra glädje i laget?
Viktor Nystedt
Vem blir lagets överraskning?
Fredrik Edholm

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar