Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Säsongens första mål av Enström när Falun vann

Falun ryckte i den tredje perioden och vann med 6-3 över Dalen. Två mål av Rasmus Enström vilket var hans första för säsongen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
IBF Falun
6 - 3(1-1, 2-1, 3-1)
IBK Dalen

Ny seger för IBF Falun. Idag mot Dalen.

– Jag tycker vi startar rätt bra idag. Men precis som i den andra matcherna så bränner vi en hel del fina lägen. Det är starkt att kunna vinna ändå. Vi gör vårt klassiska ryck när det är fem minuter kvar och hela matchen känns stabil. En fin dag på jobbet, säger Faluns Rasmus Enström.

Just Enström gjorde sitt första mål för säsongen när Falun tog ledningen med 1-0. En ledning som efter två perioder var 3-2. Ett av Faluns mål av succéstraffskytten, 16-åriga Malte Lundmark som återigen satte en straff när han fick chansen.

TV: Se Malte Lundmarks straffmål

I inledningen av den tredje perioden kvitterade Dalen till 3-3 genom Mattias Ljunggren som gjorde sitt andra mål i matchen. Det var även Dalens sista mål och Falun vann till slut med kontrollerade 6-3. En seger som hade kunnat vara större om inte John Stiglund i Dalens mål hållit nere siffrorna.

– Vi brukar ha koll på Dalen och de skapar inte så mycket egentligen. Vi låg bra i försvaret och de gör ju 2 i PP och vi bränner 3 PP. Hade vi kryssat hade vi kunnat skylla på det. Nu vinner klart i 5 mot 5 spelet och det känns kontrollerat.

För Enström gjordes säsongens två första mål.

– Det är väl alltid skönt att komma igång. Det är inget man tänkt på och jag vet att det brukar komma. Men samtidigt är jag en spelare som ska göra poäng så man vill ju komma igång. Men så länge laget vinner är det sak samma.

Falun har inte varit nöjda spelet i inledningen av säsongen. Hur ser du på det spelmässiga idag?

– Det var väl ett steg framåt. Vi har ju många fler nivåer till och det känner väl publiken, vi spelare och tränarna också. Vi sa innan att de här matchen skulle vara en uppstart inför Champions Cup och att vi samtidigt tagit 8 av 9 poäng är starkt.

Till helgen åker Falun till Finland för att spela Champions Cup.

– Vi gillar ju den turneringen och det känns som att alla har väntat på den. Tidigt på säsongen och vi har bra resultat med oss utan att förlorat en match. En bra känsla och vi ligger i fas och är förberedda. Vi brukar vara bra när det gäller som mest, avslutar Enström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar