Foto: Arkivfoto/Per Wiklund
Örebro Kings

Välbehövlig första seger för Team Thorengruppen

Team Thorengruppen tog säsongens första seger efter att besegrat nykomlingen Örebro med 7-4. Stor segerorganisatör var Peter Rienholdt med tre mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Team Thorengruppen SK
7 - 4(1-2, 2-0, 4-2)
Örebro Kings

Team Thorengruppen som inför kvällens match endast spelat in 1 poäng i årets SSL fick en tung start mot Örebro när bortalaget tog ledningen med 2-0 redan efter knappt sex minuter. I perioden slutskede skulle kvällens segerorganisatör Peter Reinholdt presentera sig med sitt första mål i matchen och reducerat 1-2. En reducering som gav energi in i den andra perioden där TTG genom två mål i powerplay vände till ledning 3-2.

– Vi gör en helt okej första period fast vi går till vila med underläge 0-2. Det kändes inte som resultatet speglade matchen. Sen går vi ut och trycker på gasen och går upp till 3-2. Vi var lite slarvige i första och tappar i de sista avgörande delarna. Sen är det ju visserligen två i PP i andra men jag tycker även vi är mer killer i våra avslut, säger TTG:s Peter Reinholdt.

Matchen svängde tillbaka till fördel för Örebro efter att Aron Ohlsson gjort sitt första SSL-mål och kvitterade till 3-3. En kvittering av Örebros tredjefemma som gjort samtliga 3 mål i matchen. Efter att Palmén gett Örebro ledningen vände TTG tillbaka och visade att de idag hade bestämt sig för att ta säsongens första seger. Två snabba mål följdes upp av ytterligare två och slutresultat 7-4 till Team Thorengruppen. Stor segerorganisatör var Peter Reinholdt som gjorde tre mål.

– Äntligen. En välbehövlig seger för självförtroendet. Vi har inte riktigt haft den där killern i avsluten i tidigare matchen trots att vi haft bra lägen. Idag har vi det kombinerat med att vi går lite rakare på mål. Vi tar bollen framåt snabbare och gör bra vändningar där vi gör några mål.

Viktig seger mentalt? 

– Det är klart att det blir ett lyft. Man börjar ju söka fel så fort man förlorar matcher. Det kan ju bli en tung spiral i det men nu vann vi och då får man något att tro på igen. Nu har säsongens första och det är bara att köra på. Otroligt skönt att vinna och idag var det en riktig laginsats, avslutar Reinholdt.

TV: Se Reinholdts hattrick och övriga mål från matchen. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar