Örebro Kings

Fin gest av Andersson när Växjö vann kontrollerat

Kontrollerad seger för Växjö över Örebro. - Vi har stenkoll på vad som händer, säger Växjös tränare Niklas Nordén.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Växjö IBK
7 - 2(2-2, 3-0, 2-0)
Örebro Kings

Stabil och kontrollerad seger för Växjö hemma mot Örebro med 7-2.

– Det är en okej första period. Sedan i andra och tredje har de inte en chans. Vi har stenkoll på vad som händer och det är större chans att det blir 10-2 än att de närmar sig. Vi skjuter dock lite för lite, säger Niklas Nordén.

Hur hög nivå kom ni upp i? 

– Det här är lite intressant fortfarande. Det är en lite högre nivå än vad vi generellt gjort tidigare. Mot Falun har vi en riktigt hög nivå men i den här matchen kommer vi upp i en klart godkänd nivå. Sedan har vi en liten spets till men det börjar komma närmare och närmare.

En Växjös bästa spelare i matchen var André Andersson som fortsätter att leverera. Inför matchen fick Andersson blommor för 100 mål i Växjös tröja. I den här matchen blev det ytterligare ett mål och en gedigen arbetsinsats.

– Absolut gör André det bra idag. Han lyfter sin femma väldigt mycket och hela laget i flera lägen.

I slutet av matchen fick Växjö straff och André Andersson som är Växjös normala straffskytt lämnade över bollen till SSL-debutanten, den 17-årige Oliver Ericsson.

– Någonstans tror jag att alla i laget kände samma sak där. Det var läge för Oliver och André tog beslutet. Det är såklart stort av honom och det var synd att Oliver missade.

En överlämning som beskriver André Andersson som person.

– Han är en jätteödmjuk person som vill alla till lags. Han har ett stort hjärta och i sättet han spelar innebandy så det var inte konstigt att han gör så.

Förutom Oliver Ericsson som var uppflyttad från Växjö Utveckling spelade även backen Viktor Johansson, även han från Växjö Utveckling. Johansson som spelade med Växjö i SSL senast säsongen 2015/16

– Han gjorde det jättebra idag. Vi får se lite hur det passar in framåt och hur Viktor känner framöver.

På lördag spelar Växjö nästa match då klubben möter Dalen borta.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar