Örebro Kings

Genberg stängs av under utredning

Örebros Jim Genberg stängs av under utredning efter tacklingen i matchen mot Växjö.

Örebros Jim Genberg anmäldes till Juridiska Nämnden efter en tackling på Växjös Victor Hansson när lagen möttes i onsdags. En tackling efter bara drygt två minuter in i matchen som vilken du kan se i spelaren ovan. Tacklingen gav Växjö frislag. Det var först efter matchen som domarna skickade in en anmälan till videogranskningsgruppen som i sin tur anmälde vidare till Juridiska nämnden. Nu stängs Jim Genberg av under utredning meddelar Juridiska nämnden (JN):

”JN konstaterar att Jim Genberg skall stängas av under utredning då anmäld förseelse sannolikt kommer att leda till avstängning. 

JN beslutar att med anledning av ovanstående att stänga av Jim Genberg under utredning fr.o.m den 17 november 2017 från tävling/uppvisning gällande all innebandy. 

Tillämplig regel: 14 kap. 13 § Riksidrottsförbundets stadgar”

Örebros tränare Gabriel Brandberg kommenterade tidigare till NA.se  under dagen, innan beslutet av avstängningen från Juridiska nämnden hade meddelats:

– Visst, Jim hade dålig tajming och kom in sent i situationen, men det finns inget uppsåt i det som händer, det är en olycklig situation. Och den här typen av smällar är något vi tränar på varje dag. Får man bollen på egen planhalva så kommer det smälla i ryggen, så är det bara. Det oturliga i det här fallet är att smällen kommer sent, säger Brandberg till NA.se.

Örebro möter imorgon lördag Linköping på hemmaplan och får då klara sig utan Genberg.

Läs hela beslutet här

LÄS OCKSÅ: ”Då kommer nämnden få jobba”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar