FC Helsingborg

Edling räddade 3 poäng till Helsingborg – Bröt Storvretas svit

Jonathan Edling var i centrum när Helsingborg som första lag den här säsongen besegrade Storvreta i ordinarie tid.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
FC Helsingborg
5 - 4(2-0, 3-1, 0-3)
Storvreta IBK

Helsingborg att visa en uppåtgående trend efter sin tunga period. I hemmamatchen mot Storvreta som inför mötet var obesegrade i ordinarie tid skaffade sig Helsingborg en 5-1 ledning efter två perioden. En ledning som Storvreta knappade in till 5-4. Men Jonathan Edling höll emot och Helsingborg blir första lag att vinna över Storvreta. Stor matchjälte blev var Helsingborgs målvakt Jonathan Edling.

– Skönt att vinna, framförallt eftersom vi är det bättre laget i två perioden innan Storvreta nästan kommer ikapp i tredje, säger Edling.

Edling som förutom att rädda Helsingborg i slutet av matchen även räddade två straffar.

– Det kändes som vanligt när det blir straff. Jag tänker inte så mycket men försöker läsa av spelaren. Den första lyckades jag stänga in honom ganska bra och den andra följde jag mest med på.

Utöver ovanstående och 27 räddningar låg Edling även bakom Helsingborgs 1-0 mål den ett utkast till Fredrik Azelius. Inövad variant? 

– Inte inövad på det sättet. Men jag har ett bra kast och vill kasta snabbt så de snabba i laget brukar passa på att springa.

Inte inövad men ack så viktigt för Helsingborg som nu har vänt den negativa trenden.

– Vi har snackat mycket senaste tiden om att vända. Det handlar om att få med sig en vinst som mot Thorengruppen och då är det positiva vibbar i laget igen. Otroligt skönt att vinna idag också. Nu gäller det bara att ladda om till lördag igen.

Helsingborg behåller i och med segern sin sjundeplats i tabellen på 20 poäng. Lika många som Pixbo Wallenstam. Den stora skillnaden lagen emellan är insläppta mål där Helsingborg jämfört med samtliga lag ovanför i tabellen har släppt in betydligt fler mål. Hur ser du på försvarsspelet, är det där det har brustit? 

– Det skulle jag inte säga. Det handlar mer om att vi har haft en dålig period på alla sätt. Att vi släppt in fler beror nog även på att vi går för det i slutet av matcherna och då trillar det in några åt andra hållet. Det är inte mer med det. Som helhet tycker jag att det har fungerar bra, avslutar Edling.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar