Foto: IFF
Övrigt

”Vi har absolut god chans att nå femteplatsen”

Förlust för Norge i kvartsfinalen mot Schweiz. Än finns dock chansen att nå målet att komma femma.

Norge som kom trea i sin grupp efter att ha vunnit över Lettland fortsätter sin väg i VM mot deras mål att komma femma efter topp fyra nationerna. I den första playoff-matchen vann Norge över USA med 5-4 vilket tog laget vidare till kvartsfinal. Väl där väntade Schweiz vilket blev ett tuff match för Norge. Norge öppnade matchen starkt och låg bara under med 2-1 efter den första perioden

– Vi hänger med i en period idag. Vi orkar jobba hårt i försvaret och ligger rätt. Men det blir tufft att jobba i försvaret och det håller bara en period idag, säger Norges Tone Einstulen.

Men ju längre matchen gick desto mer tog Schweiz över som till slut vann med 10-1.

– Schweiz är bättre än oss sett över tre perioder. De är effektiva och utnyttjar när vi inte orkar ligga rätt i försvaret. Det som framförallt skiljer är tempot, både fart och bolltempot.

En förlust i kvartsfinal innebär att Norge fortsätter spela placeringsmatchen och än finns chansen att komma femma.

– Vi har absolut god chans att nå femteplatsen. Det viktiga blir att vi lyckas komma upp i samma inställning som vi har mot de här topp 4 nationerna även när vi möter annat motstånd.

För att lyckas med det måste laget vinna över hemmanationen Slovakien som lockade 3 856 åskådare i sin kvartsfinal mot Finland.

– Det ska bli riktigt kul. Det kan nästan inte bli bättre än att få möta hemmanationen och massa publik. Det kommer bli bra stämning och riktigt kul. Jag vet att Slovakien är ett bra lag och jämfört mot 6-nationersturneringen så måste vi vara med från start. Det kommer vara ett hårt jobb som krävs om vi ska lyckas ta oss vidare till match om femteplats.

Hur tycker du att VM har gått i sin helhet? 

– Jag tycker att vi har tagit ett steg i rätt riktning, framförallt i defensiven. Sedan har vi mer att jobba på framåt Vi skapar mycket chanser mer är inte så effektiva.

LÄS MER: Norge till kvartsfinal – Thea Ekholt matchens lirare

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar