Foto: Per Wiklund
AIK IBF

”Bra för oss att vi får tillbaka en av de bästa spelarna”

Jimmie Pettersson var tillbaka från start i Storvreta och gjorde 3 assist när Storvreta vann över AIK. – Summa summarum är det tre poäng hem mot AIK på en svårspelad parkett, säger Storvretas tränare Hannes Öhman.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
AIK
3 - 5(2-4, 1-0, 0-1)
Storvreta IBK

I förlustmatchen mot Dalen blev Storvretas Jimmie Pettersson inbytt efter halva matchen. Mot AIK var han med från start och levererade tre assist segermatchen mot AIK.

– Det klart det är bra för oss att vi får tillbaka en av de bästa spelarna som tongivande och ska dra laget. Han är stark i närkamper, vinner mycket boll och en vass målskytt. Det är mål vi vill ha av Jimmie och det han ska leverera. Idag blir det assist istället även om det är målskyttet som han främst ska bidra med. Men det kommer, säger Storvretas assisterande tränare Hannes Öhman.

Pettersson som efter sin långa frånvaro med sin axelskada inte är helt återställd.

– Vi måste ge honom tid och han har en bit kvar. Men det är såklart viktigt för oss att få tillbaka målskyttarna. Nu har vi nio dagar till derbyt mot Sirius som vi hoppas ska bli en härlig inramning med fullsatt läktare.

Matchen mot AIK vann Storvreta efter att gått ifrån till en 4-2 ledning efter den första perioden. En ledning som sedan till stor del spelades av mot tre poäng.

– Jag tycker vi gör en bra första period, en sämre andra och en sådär tredje. Summa summarum är det tre poäng hem mot AIK på en svårspelad parkett. Vi inleder bra med fart på fötterna och rörelse på backar med boll. Då får de det jobbigt. I andra och tredje kommer vi inte upp i det spelet men att åka från Solnahallen med tre poäng är jag helt nöjd med, säger Öhman.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar