SSL-Dam

Ett offensivare spel ska ta Rönnby till slutspel

Med mycket talang och en vilja att bjuda på offensivt innebandy hoppas Rönnby Västerås att återigen ta sig till slutspel. – Föreningen har inte så höga krav på oss utan vill att vi ska hålla oss kvar, men vi vill högre än så, säger Adina Augustsson.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit bra, vi har ingåttett samarbete med M5 som är ett testcenter. De har aldrig haft innebandylag förut så vi är testgrupp för deras olika tester de gör anpassat för innebandyspelare. Det har varit kul att göra de testerna vilket ha varit riktningsförändringar, snabbhet, bål, ben och koordination. De har väldigt bra utrustning och det känns professionellt. Vi har sedan fått program upplagt efter resultaten på testerna vilket har gjort att vi känner oss rappa i steget. Hela laget slog personligt rekord på beep-testet!

 

Vad har ni för förväntningar på säsongen?
– Föreningen har inte så höga krav på oss i år utan har gått ut i media och sagt att vi ska hålla oss kvar. Vi tror vi har mer potential och siktar på slutspel, sen får vi se därefter. Vi har alltid varit kända för vårt försvarsspel och snabba kontringar vilket vi ska fortsätta vara bra på. Till det vill vi lägga på ett högre försvarsspel och ett offensivare spel med mer boll och finesser. VI har mycket talang i det här unga laget som jag hoppas vi kan få ut maximalt av.

 

Vilka vinner SM-guld och varför?
– IKSU vinner SM-guld och serien. Vinner de inte så har de inte gjort sitt jobb. Deras utmaning att hantera pressen på laget.

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Michelle Linhart
Vem är bäst taktiskt?
Karolina Widar (assiterande tränare). Hon är den största taktiker som finns.
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Rebecca Norman
Vem i laget bidrar med extra glädje?
Sofia Olander
Vem blir lagets överraskning?
Jonna Sjöberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar