Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Jag har inte alls fått samma stäm den här säsongen”

Knappt hälften så många poäng från Växjös forward Manuel Engel den här säsongen jämför med förra.

Förra säsongens SM-finalist Växjö går starkt fram även den här säsongen och ligger med fem omgångar kvar på en tredje plats i lagen. För den schweiziska forwarden Manuel Engel har det den här säsongen gått tyngre, i vilket sett till antalet poäng.

– Jag har inte alls fått samma stäm den här säsongen som tidigare år. Jag skapar fortfarande lägen men har från början i säsongen haft otur med bollar som inte gick in. Det har blivit lite stolpe ut redan från start, säger Engel.

Frustrerande? 

– Nej det skulle jag inte säga. Det går ju bra för laget och jag ser positivt på det genom att fortsätta jobba hårt för att få det att släppa. Det finns ju andra faktorer som spelat in också. Vi har haft en del skador och blandat runt mycket i femmorna och inte riktigt fått den där fasta platsen. Ibland har det blivit alla tre positioner i samma match och då försvinner ju lite av tryggheten som kan behöver.

Förra säsongen gjorde Engel 14 mål och 12 assist. Den här säsongen har det blivit knappt hälften, 7 mål och 5 assist. I landslaget har han fortsatt göra poäng. Visserligen var de mot sämre motstånd i VM-kvalet där han gjorde 10 mål och 16 assist.

–  Det var inte samma motstånd men man hoppas ju att det kan ge någon och att få med sig en känsla. Rollen i landslaget är ju visserligen lite annorlunda men jag är positiv till att det ska släppa även i Växjö.

Vad tror om avslutningen av seriespelet? 

– Det gäller att vi fortsätter att hitta rätt nu när vi är inne i de sista faserna. Vi är fullt manskap och kan bygga mer i femmorna. Vi vill ta nästa kliv och etablera oss än mer i den absoluta toppen. Känslan är att det inte helt lossnat för många i år som förra året. Då kunde 2-3 spelare var stekheta i varje match. Nu gäller vi att vi hittar det sista innan slutspelet.

Under lördagskvällen väntar serieledande Storvreta. Ett test för vart Växjö står inför kommande slutspel.

– Storvreta är ett jättebra lag och vi har som målsättning att hänga med de två stora. Det blir lite av ett test och det är alltid kul att möta topplagen oavsett när i säsongen man gör det. Men än viktigare nu inför slutspelet. Det är poäng på spel och vi har inte hämtat så mycket poäng mot Storvreta och jag hoppas vi kan bjuda på en rolig och bra match, avslutar Engel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar