SSL-Herr

Warberg söker högre kravbild och tydlighet

Efter 10 inspelade poäng så sparkar Warberg tränaren Oscar Lundin och nu jagas en ersättare. - Vi behöver ha in ett annat typ av ledarskap, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Tidigare under fredagen blev det klart att Warberg ICs Oscar Lundin får lämna uppdraget som tränare. Ersättare tillsvidare blir den assisterande tränaren Stefan Smedberg.
– Vi börja med att stötta Stefan och laget i det här nu. Det gäller att de får det uppbackning som krävs och det blir mycket jobb runtomkring, säger sportchef Kimmo Eskelinen till ibnytt.se

Att hitta en ny tränare mitt i säsongen är dock inte det enklaste vilket Kimmo är medveten om.
– Det är ju dålig timing på så sätt men vi tror ändå att förändringen krävs. Nu gäller det för oss runtomkring att jobba för att hitta en ersättare. Det är ju inte direkt tränare på kö med de meriter och kunskaper som krävs men vi har en plan.

Även om Kimmo inte vill avslöja några namn så är kravbilden klar.
– Vi söker ett annat typ av ledarskap nu. Vi måste ha en ledare som höjer kravbilden, är tydlig och med goda innebandykunskaper. Vi har en plan klar på hur vi ska jobba men vet inte när det blir klart. Förhoppningsvis så snart som möjligt. Tills dess stöttar vi ”Bagarn”(Stefan Smedberg) så mycket vi kan, avslutar Kimmo.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar